A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök első ízben ismerte be szombaton, hogy az ukrán erők az oroszországi Kurszki területen harcolnak.
Vágólapra másolva!

Oroszország bejelentette, hogy az ukrán erők kedd este betörtek a Kurszki területre, és orosz katonai bloggerek elismerték, hogy bizonyos előrehaladást értek el, majd később közölték, hogy a helyzet azóta stabilizálódott.

Zelenszkij korábban nem kommentálta a műveletet.

Szombat este közzétett videofelvételén az elnök azt mondta, hogy megvitatta a hadműveletet Olekszandr Szirszkijjel, az ukrán hadsereg főparancsnokával, de közben nem feledkezett meg azokról az ütközetekről sem, amelyekkel a csapatok szembesülnek a nehéz keleti fronton.

Ma kaptam Szirszkij főparancsnoktól több jelentést a frontvonalakról és a háborúnak az ellenség területére történő áthelyezésére irányuló lépéseinkről

- jelentette ki Zelenszkij.

Azt is mondta: "hálás vagyok a védelmi erők minden egységének, amelyek ezt biztosítják. Ukrajna bebizonyítja, hogy valóban képes helyreállítani az igazságot, és a szükséges nyomást gyakorolni az agresszorra".

Zelenszkij korábban utalt a hadműveletre, dicsérve a hadsereget, amiért képes meglepetést okozni, és megköszönve neki, hogy orosz katonákat foglyul ejtettek, akiket felhasználhatnak a tárgyalásokhoz.

Sem Zelenszkij, sem az ukrán hadsereg nem közölt további részleteket az ukrán csapatok orosz területen történő előrenyomulásának jelenlegi helyzetéről.

Az ezer kilométeres frontvonal mentén harcoló ukrán katonák előtt tisztelegve Zelenszkij külön említést tett az oroszországi Kurszki területtel szemben fekvő észak-ukrajnai Szumi megyei intézkedésekről.

Oroszország fokozta a Szumi ellen irányított bombákkal és más fegyverekkel végrehajtott légitámadásokat, aminek következtében tömegesen menekítették ki a lakosságot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!