Egy bennszülött perui törzs tagjai favágókra támadtak, ketten meghaltak

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt és ketten eltűntek, miután a mashco piro nevű, érintetlen őslakos törzs tagjai favágókra támadtak a perui Amazonas-vidéken - közölte kedden a bennszülöttek jogvédelmével foglalkozó perui szervezet, a Fenamad.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a bennszülöttek nyilakkal támadtak a munkásokra a Parianamu folyó mentén. A Fenamad részvétét nyilvánította a halottak hozzátartozóinak, ugyanakkor rávilágított, hogy 

a helyzet elmérgesedése annak a közvetlen következménye, hogy a kormány engedélyezte a fakitermelést a mashco pirók lakóhelyének közelében.

Több fakitermeléssel foglalkozó cég is kapott már ilyen engedélyt

A Survival International jogvédő csoport szerint a régióban már 200 kilométernyi utat is építettek a fák elszállítására. 

A szintén bennszülött yine törzs szerint a mashco pirók már korábban is panaszkodtak a területükre behatoló favágókra. 

A Survival International szerint a mashco piro lehet a világ legnagyobb, civilizációval még nem érintkezett törzse.

Törzsi támadások

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a szentineléz népcsoport a legtitokzatosabb etnikum, akikről szinte semmit sem tudunk. 

A Szentinel-sziget legfőbb veszélye, hogy minden behatolót ellenségesen fogadnak és többnyire legyilkolnak az itt élő bennszülöttek.

Mivel a szigetet nehéz megközelíteni és különösebb jelentősége sincs, ezért az őslakosság mind a mai napig háborítatlanul és a világtól elzárva élhet az apró indiai-óceáni szigeten.

Korábban arról is írtunk, hogy egy turista pár attól tartott, hogy kannibálok eszik meg őket, amikor Pápua Új-Guineában túráztak. A 31 éves brit Matthew Iovane és amerikai barátnője, Michelle Clemens arról számoltak be, hogy túrázásuk közben egy törzs tagjaival találkoztak, akik megkötözték, meztelenre vetkőztették és megverték őket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!