Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Olasz Nagydíjon Max Verstappennek megvolt az esélye a győzelemre, ám a Red Bull hibája is kellett ahhoz, hogy csupán a 6. helyen érjen célba. A holland sztár nagyon dühös volt és keményen bírálta a csapatát, majd nemrég kifejtette, miért volt ennyire elégedetlen Monzában.

A 2024-es Forma-1-es szezon 16. futamát a monacói Charles Leclerc nyerte, de az összetettben még a címvédő Max Verstappen vezet és a konstruktőrök között is a Red Bull áll az élen, igaz, egyre fogy az előnye. A háromszoros világbajnoknak az Olasz Nagydíjon meg lett volna az esélye a győzelemre, de a kerékcseréjét elrontották, majd végül a 6. helyen ért célba. 

Az elhibázott kerékcsere után a holland pilóta a kormányt ütötte mérgében, később pedig a versenymérnökének, Gianpiero Lambiasénak mondott kemény kritikát a rádión. 

A háttérben lévő emberek ébren tudnának maradni, ha kérhetem. Tudom, hogy ez egy sz.r helyzet, de ettől még fontos" - 

mondta Verstappen, aki később elmagyarázta, miért mondta mindezt.

Max Verstappen számára nem alakult jól az Olasz Nagydíj
Fotó: AFP (Photo by Gabriel BOUYS / AFP)

"Az akkumulátorom töltöttségéhez volt köze. Vannak bizonyos töltöttségi szintek és bizonyos módok, melyeket használsz, és láttam, hogy már teljesen fel van töltve, és ilyenkor gyorsabb módba is tudsz kapcsolni, ezért rákérdeztem, mi ezzel a helyzet. Ők azt válaszolták, hogy mehet. 

Gyerünk már! Ezek alapvető dolgok, melyekkel képben kell lenni. Tudom, hogy éppen nem versenyeztem akkor senkivel, de ennek nem kéne számítania. Ettől ez még egy Forma-1-es verseny, ahol mindent maximalizálnod kell" - 

idézte a motorsport.com Verstappent, aki az autót is kemény kritikával illette, valamint azt is mondta, jelenleg úgy véli, sem az egyéni, sem pedig a konstruktőri bajnokságban nem reális a végső győzelem.

Tizenhat versenyhétvége után a 303 pontos holland vezeti az összetettet a 241 pontos Lando Norris és a 217 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 197 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 164, Sergio Pérez 143, George Russell pedig 128 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 446 ponttal vezet, 8 ponttal megelőzve a második McLarent, 39-cel a harmadik Ferrarit és 154-gyel a negyedik Mercedest.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!