Megölte és feldarabolta főnökét egy techvállalat alkalmazottja

Vágólapra másolva!
Negyven év börtönt kapott az a férfi, aki megölte majd feldarabolta főnökét. A személyi asszisztensként dolgozó elkövető meglopta főnöke vállalatait, és annak ellenére követte el a gyilkosságot, hogy a vezető - miután rájött, hogy meglopták - belement abba, hogy a tolvaj visszafizesse a pénzt.
Vágólapra másolva!

40 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték kedden a 25 éves Tyrese Haspilt, mert megölte és feldarabolta főnökét, Fahim Salehet. Saleh egy nigériai techvállalat vezetője volt, Haspil a személyi asszisztenseként dolgozott. A fiatal férfi azonban meglopta főnökét, mintegy 400 ezer dollárt - nagyjából 143 millió forintot - lopott a vállalkozásokból. 

Haspil egy év után felmondott, de ezután is folytatta a pénzlopást. 

A főnöke azonban felfedezte a lopást, de nem jelentette fel, sőt hagyta neki, hogy két év alatt visszafizesse a pénzt. 

 Az ügyészek szerint Haspil azért döntött úgy, hogy megöli Salehet, mert attól tartott, hogy a főnöke rájön, hogy a felmondása után is meglopta őt. 

2020. július 13-án Haspil fekete öltönyt és maszkot viselve követte Salehet a manhattani luxuslakóházának liftjébe, és egy sokkolóval hátba lőtte, amikor a liftajtó kinyílt Saleh lakásába - írta az AP News.  Saleh a padlóra zuhant, Haspil pedig halálra szúrta - közölték a hatóságok.

Haspil másnap visszatért a lakásba, hogy egy elektromos fűrésszel feldarabolja a holttestet, de végül elment, hogy vásároljon egy töltőt, miután a fűrész akkumulátora lemerült. 

Amíg Haspil távol volt, Saleh unokatestvére megérkezett a lakásba, és felfedezte a feldarabolt testet. A rendőrség napokkal később letartóztatta Haspilt.

„Ma Tyrese Haspil felelősségre vonható Fahim Saleh brutális meggyilkolásáért és lefejezéséért, aki egy kedves, nagylelkű és empatikus ember volt, aki pozitív hatással volt a világra. Még azután is, hogy a vádlott meglopta őt, hogy pazarló életmódját finanszírozza, Saleh úr még mindig adott neki egy második esélyt” - nyilatkozta Alvin Bragg, manhattani kerületi ügyész.

Itthon egy budapesti férfi az apját ölte meg és darabolta fel, hogy megszerezze annak pénzét, további hírhedt eset a darnózseli darabolós gyilkos ügye volt, aki a feleségével végzett brutális módon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!