Újabb fejlemények a georgiai iskolai lövöldözésben: ismerte a rendőrség a diákot, letartóztatták az apát is

Georgia, lövöldözés, iskolai lövöldözés
Két tanárt és két diákot lőtt le az iskola egyik diákja
Fotó: Jessica McGowan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Már korábban a rendőrség látókörében volt a Georgia állambeli iskolai lövöldözés tizenéves elkövetője - közölte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön az egy nappal korábban elkövetett, négy halálos áldozatot követelő erőszak részleteiről. Az ügyben a gyerek apját is letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban megírtuk, a georgiai Winder város középiskolájában, az Apalachee High Schoolban a 14 éves diák, Colt Gray lelőtt több tanárt és diákot. A lövöldözésben két 14 éves diák, Mason Schermerhorn és Christian Angulo, valamint két matematikatanár, a 39 éves Richard Aspinwall és az 53 éves Christina Irimie meghalt. Több mint tíz ember megsérült, köztük többen súlyosan. 

Az FBI csütörtökön közölte, hogy 

2023 májusában már meghallgatták Colt Grayt és apját, miután egy névtelen bejelentésben hívták fel a hatóság figyelmét a fiatalra egy interneten megjelent, iskolai lövöldözéssel fenyegető bejegyzéssel összefüggésben.

Az akkori meghallgatás arra is kitért, hogy tartanak-e fegyvert otthonukban, amivel kapcsolatban az apa igennel válaszolt, de biztosította a nyomozókat arról, hogy a fegyverhez a gyermeke nem tud hozzáférni.

A BBC információi szerint letartóztatták a gyerek apját is, 

az 54 éves Colin Grayt nem szándékos emberöléssel, másodfokú gyilkossággal és gyerekekkel szembeni kegyetlenséggel vádolják.

A vizsgálatot vezető Georgiai Nyomozó Iroda összetettnek nevezte a nyomozást és a közvélemény türelmét kérte ahhoz, hogy megfelelő büntetőeljárást tudjanak kezdeményezni a nyomozás eredményeként, ami igazságot szolgáltat az áldozatok hozzátartozóinak.

Joe Biden elnök, aki szerdán az újabb iskolai lövöldözés hírére megismételte többször hangoztatott követelését a fegyverbirtoklás szabályainak szigorítására, csütörtökön azon szülők felelősségre vonását sürgette, akik könnyen hozzáférhetővé teszik lőfegyverüket gyermekük számára. Brian Kemp, Georgia állam kormányzója a hatóságok gyors beavatkozását méltatta, hangsúlyozva, hogy saját biztonságukat kockáztatva siettek a veszélyben lévők segítségére.

A támadót, Colt Grayt az iskola biztonságáért felelős rendőrök néhány perccel a lövöldözést követően megadásra szólították fel, aki ennek eleget téve letette a fegyvert, a felvételek szerint egy puskát. 

A 14 éves elkövetőt fiatalkorúak büntetőintézetébe szállították, első bírósági meghallgatását pénteken tartják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!