Visszafordult Londonba a British Airways Budapestre tartó járata

Vágólapra másolva!
Röviddel a felszállás után visszafordult és leszállt a British Airways (BA) London és Budapest között közlekedő szerda délelőtti járata. A légitársaság szerint kisebb műszaki hiba indokolta a repülés megszakítását. A járat néhány órával később, egy másik géppel ismét útnak indult.
Vágólapra másolva!

A cég BA 866-os számú járata helyi idő szerint 8 órakor, mintegy 35 perces késéssel szállt fel a londoni Heathrow repülőtérről, de a délkelet-angliai Kent megye partjainál, Dover térségében visszafordult Heathrow felé. A FlightRadar24 online járatkövető szolgálat adatai szerint a repülőgép valamivel több mint 8 ezer méter magasságban fordult vissza, és a felszállás után mintegy 50 perccel fennakadás nélkül landolt a londoni Heathrow repülőtéren.

A repülőtér sürgősségi szolgálatai - a mentők és a tűzoltók - az ilyen esetekben szokásos eljárásnak megfelelően készenlétben voltak a gép leszállásáig, de nem volt szükség a mozgósításukra.

A British Airways szóvivője szerda délutáni nyilatkozatában - részletek nélkül - azt közölte, hogy a repülőgép "kisebb műszaki probléma gyanúja miatt", elővigyázatossági megfontolásokból fordult vissza. A légiközlekedési hírszolgáltatásra szakosodott AirLive online hírportál értesülése szerint a személyzet a felszállás után vízszivárgást észlelt a gép elülső étel- és italelőkészítő részlegében. A BA 866-os járata - amely a British Airways Budapestre közlekedő szerdai négy járata közül az első lett volna - egy másik, G-EUPW lajstromjelű Airbus A319-es repülőgéppel 

helyi idő szerint délután negyed 1-kor ismét útnak indult Budapest felé.

A British Airways nyilatkozatban kért elnézést az utasoktól a fennakadás miatt.

A Delta Air Lines egyik járata az USA-ban vasárnap reggel kényszerleszállást hajtott végre. Nyomáscsökkentési problémák akadtak a gépen aminek következtében legalább 10 ember orvosi ellátásra szorult. Egy repülőgép pedig lezuhant Vermontban, a gépen - ami magánkézben volt - négyen tartózkodtak és az egyik diák épp repülőleckéket vett, mikor megtörtént a tragédia. 

Korábban arról is írtunk, hogy bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy gép Törökországban. A repülő Indiából Németországba tartott volna.

Egy részeg férfi miatt kellett megszakítani az útját a Ryanair Rigából Dublinba tartó egyik járatnának. Az utas félmeztelenre vetkőzött, és a hátsó mosdóknál pózolt, majd könyökével a falat kezdte el verni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!