A NATO-határ mellett bombáztak az oroszok, készültségben a lengyel légierő - videó

Vágólapra másolva!
Szeptember 4-én éjjel az orosz csapatok légitámadást hajtottak végre rakétákkal és drónokkal, valamint Iszkander-K manőverező robotrepülőgépekkel Lviv városa ellen. A lengyel határtól nem messze fekvő város elleni csapásokban hét ember meghalt és 35-en megsebesültek – közölte Makszim Kozickij, a regionális katonai közigazgatás vezetője.
Vágólapra másolva!

Andrij Szadovij, Lviv polgármestere a Telegramon közölte, hogy a város központja elleni légitámadásban több mint 50 épület rongálódott meg.

Ukraine says 7 killed, 47 injured in overnight Russian airstrike on western city of Lviv
Lerombolt házak a támadás után
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A támadás következtében a belváros történelmi épületei is megrongálódtak. Az embereket jelenleg is evakuálják a területről.

A regionális adminisztráció vezetője, Makszim Kozickij közölte, hogy a támadás során legalább hét építészeti emlékmű sérült meg. Az összes megrongálódott ház a történelmi jelentőségű területen, az UNESCO pufferzónájában található – tette hozzá.

Volodimir Zelenszkij elnök a támadás után emlékeztette a partnerországokat, hogy Ukrajnának égető szüksége van további légvédelmi eszközökre.

Emellett szükségesnek nevezte még több nagy hatótávolságú fegyver átadását országának.

A NATO-tag Lengyelország riadókészültségbe helyezte légierejének és szövetségeseinek az országban állomásozó vadászrepülőgépeit, hogy légterét biztonságban tartsa a támadások alatt, amire nyolc napon belül harmadszor került sor. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy hatalmas támadás érte Lviv városát, rengeteg a halott, összeomlás szélén az ukrán kormány. Arról is írtunk, hogy az ukrán lakosság belefáradt a háborúba - ezt bizonyítja egy friss közvéleménykutatás.

Élő közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!