Kamala Harris alelnökjelöltjének családja Donald Trump mellett kampányol

Vágólapra másolva!
Tim Walz minnesotai kormányzó (Kamala Harris alelnökjelöltje) családja nyíltan támogatja Donald Trump volt elnököt. Egy közösségi médiában elterjedt fényképen Walz nyolc családtagja látható „Walz for Trump” feliratú pólóban, miközben egy „Trump 2024 - Vegyük vissza Amerikát” zászló előtt állnak.
Vágólapra másolva!

A képet először egy családi barát tette közzé, de jelentős figyelmet kapott, miután Charles W. Herbster, korábbi nebraskai kormányzójelölt és Trump szoros szövetségese megosztotta. 

Később Trump is újra közzétette a képet a TruthSocial profilján, ami tovább növelte annak elérését.

Herbster szerint a képen látható személyek Tim Walz rokonai. Ez a kapcsolat különösen érdekes, mivel Walz a demokraták alelnökjelöltje  – jelentette a Newsweek.

Ez nem az első alkalom, hogy a Walz család politikai nézetei ellentétbe kerülnek

Az év elején Jeff Walz, Tim Walz idősebb testvére nyíltan elhatárolódott bátyja politikai nézeteitől. Egy márciusban közzétett Facebook-bejegyzésben Jeff Walz világossá tette, hogy teljes mértékben ellenzi bátyja álláspontját, sőt, megkérdőjelezte alkalmaságát is a közszolgálatra. 

Nem az a fajta karakter, akit szeretnél, hogy a jövődről döntsön

– írta Jeff Walz egy bejegyzésében.

Jeff Walz azonban később tisztázta, hogy nem szándékozott a választókat befolyásolni, csupán saját személyes nézeteit kívánta kifejezni.

Csak azt akartam elérni, hogy a barátaim tudják, nem osztom ugyanazokat a nézeteket.

Jeff Walz egy későbbi interjúban elmondta, hogy nagy csalódást érzett amiatt, hogy csak késve értesült bátyja alelnöki jelöltségéről, miután az már nyilvánosságra került. Hozzátette, hogy testvéreivel évek óta nem tartják a kapcsolatot - írja a Mandiner.

Bár Trump hívei folyamatosan próbálják rávenni, hogy nyíltan támogassa a volt elnököt, Jeff Walz eddig még nem tett hivatalos támogatói nyilatkozatot.

Donald Trump, Trump, DonaldTrump
Donald Trump.
Fotó: AFP/Getty/Michael Ciaglo / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Nemrég arról is írtunk, hogy interjút adott Donald Trump

A 45 perces interjúban, amelyet a népszerű podcaster, Lex Fridman készített vele, a volt elnök és republikánus elnökjelölt számos témát érintett. 

Beszélt többek között az ukrajnai és közel-keleti háborúk lehetséges megoldásairól, a 2020-as választás elvesztéséről, Kína szerepéről, a hit fontosságáról, valamint korábbi elnöki eredményeiről, amely során Orbán Viktor dicséretét is megemlítette.

Donald Trump szeptember elején a Fox Newsnak adott interjút, amelyben elmondta, hogy szerinte Orbán Viktor erős vezető. Korábban Orbán Viktor és Donald Trump kapcsolatáról is beszélt Trump fő tanácsadója.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Robert F. Kennedy felfüggesztette kampányát és Donald Trumpot támogatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!