Óriási rágcsáló szökött meg az egyik brit állatkertből

Vágólapra másolva!
Telfordban, egy magánkézben lévő állatkertből szökött meg pénteken egy vízidisznó, vagy más néven kapibara. Az állatkert munkatársai a lakosság segítségét kéri a z állat megtalálásához, valamint mindenkit figyelmeztettek, hogy ne menjenek közel az állathoz.
Vágólapra másolva!

A Telford külvárosában lévő, családi kézben lévő Hoo állatkert pénteken jelentette be a közösségi oldalán, hogy a Fahéj nevű kapibarájuk elszökött. Arra kérik a lakosságot, hogy jelentsék, ha látták az állatot, valamint 

felhívták mindenki figyelmét, hogy ne menjenek közel hozzá. 

Az óriás rágcsálót utoljára szombaton látták egy közeli úton. 

A keresést éjjel sem állítják le, 

az állat valószínűleg a környező mezőkön lehet, ahol sok kiseb tó van.

 Az állatkert az is közölte, hogy a feltételeknek megfelelően bejelentették a hatóságoknál az állat megszökését - írja Sky News

Ahogy korábban megírtuk, 2021-ben hatéves óriáspanda, Meng Lan úgy gondolta, hogy ideje megszökni a pekingi állatkertben otthonául szolgáló kifutójából és egy új kalandra indulni. Az állat felmászott a közel kétméteres kerítés tetejére, de egy kis hezitálás után, a gondozók egy ügyes trükkel visszafordulásra bírták.Az esetről készült videót ide kattintva nézheti meg. A renitens panda jövőbeni szökéseinek megakadályozása érdekében az állatkert úgy döntött, hogy átalakítják az élőhelyét.

Szeptember negyedikén szökött meg egy mexikói állatkertből egy bengáli tigris, a ragadozónak csapdát állítottak fel, és némi szerencsével elfogták. A ragadozó nem sérült meg, és a hatóságok is fellélegezhettek, mert tartottak attól, hogy a tigris a közeli Rió Grandén átúszik az Egyesült Államokba, ahol esetleg nyoma vész, vagy emberre támad. 

Szintén szeptemberben, egy északkelet-nigériai állatkert tisztviselői megerősítették, hogy néhány állat megszökött az állatkertből a Borno államot sújtó áradások közepette. Az intézmény vezetője elmondta, nem tudja pontosan, hány állat van szabadon, de felkutatásuk folyamatban van. A keresés során egy struccot megtaláltak, egy másik helyen pedig egy krokodilt, utóbbit azonban az áradás miatt nem tudták megközelíteni.

2021 októberében megszökött három kenguru az oklahomai állatkertből, kettőt hamar sikerült befogni, de harmadik társuk órákig menekült az őt üldözők elől, végül emberi láncot alkotva sikerült visszaterelni a karámjába. A kengurúkról készült videót itt nézheti meg. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!