Vágólapra másolva!
Egy londoni magániskola nyitotta meg az Egyesült Királyság első osztálytermét, amelyben mesterséges intelligencia tanít emberi tanárok helyett. A tanintézmény precíz, testre szabott tanulást ígér, a kritikusok szerint az ilyen oktatás „lelketlen, sivár jövőhöz” vezet.
Vágólapra másolva!

A David Game College-ban szeptemberben indult az új, tanár nélküli képzés 20 érettségiző hallgató számára, fizetős rendszerben. A diákok több mesterséges intelligencia platformot használva tanulnak számítógépeken és virtuális valóság fejhallgatókkal. Az MI először is megállapítja, hogy a tanuló miben jeleskedik, és miben van szüksége további segítségre, majd ehhez igazítja a tanévben az egyénre szabott óraterveket. A nehezebb témák oktatását a félév végére helyezik át, a könnyebben elsajátíthatókkal azonnal foglalkoznak. Olyan tantárgyakat is tanítanak majd a mesterséges intelligenciával, mint például a művészet és a szexuális nevelés.

"Sok kiváló tanárunk van, de mindannyian esendőek vagyunk. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz emberi oktatónak elérni a mesterséges intelligencia tárgyilagos pontosságát, valamint a folyamatos értékelés képességét" – fogalmazott John Dalton, az iskola társigazgatója a Sky News angol televíziós hírcsatornának.

Hogy mit gondolnak a diákok és mit a módszer ellenzői, arról a Sonline írt részletesebben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!