Vidéki nyaralójában bujkál az ukrán hadsereg főparancsnoka

Vágólapra másolva!
Mariana Bezuhla, Ukrajna parlamenti képviselője, aki több alkalommal is kritizálta az ukrán hadsereg parancsnokságát, kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők (AFU) főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij a harkivi területen található nyaralójában bujkál - írta meg a lenta.ru a képviselő Telegram-bejegyzése alapján.
Vágólapra másolva!

A képviselőnő - aki korábban azzal vádolta meg az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, hogy számos területet nem védték megfelelően - arról is beszámolt a Telegram oldalán, hogy az ukrán hadsereg vezérkari főnökét, Anatolij Bargilevicset is hosszú ideje nem látták miután kenőpénze elfogadásáról szóló pletykák miatt jelentek meg róla a nyilvánosság előtt. Ezalatt pedig minden dokumentumot a helyettese írt alá. 

Ez az információ pedig gyorsan elterjedt a katonaság körében mely tovább rontja az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának amúgy is alacsony tekintélyét a harci egységek körében” 

– jegyezte meg a politikus aki bízik benne, hogy ezek a pletykák nem többek fikciónál. Ugyanakkor mindkettőjüket felszólította, hogy térjenek vissza, adjanak magyarázatokat, próbálják meg megcáfolni ezeket az állításokat majd állítsák helyre a rendet.  

Mariana Bezuhla megjegyezte, hogy hivatalos felhívást intézett az Állami Nyomozó Hivatalhoz. Úgy érzi viszont, hogy egy kitérő választ kapott, de biztosították arról, hogy az információt továbbították az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatalnak (NABU).

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, nyáron a vinnicai toborzóközpont vezetőjének fia lebukott azzal, hogy a gyanú szerint 20 ezer dollárért cserébe „szabadságot” ígért a mozgósítás alól egy hadköteles férfinak, és apja segítségével intézte (volna) a külföldre menekülését.

gordonua ukrán hírportál szerint a nyomozás megállapította, hogy 

a korrupt eset nem egyedi: 

a házkutatás során még ki nem töltött behívókat, tucatnyi hadköteles férfi útlevelének másolatát és jelentős mennyiségű – külföldi – készpénzt találtak.

A példátlan eset miatt ellenőrzés kezdődik a vinnicai toborzóközpont több, a gyanú szerint szintén érintett tisztségviselőjénél is.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!