Véget ért egy 31 éve tartó őrült kincsvadászat

Vágólapra másolva!
1993-ban rejtették el azt az értékes baglyot, aminek a keresésére több tízezer ember indult el Franciaországban. A bagoly pontos helyét rejtvények megoldása után tudták meg.
Vágólapra másolva!

31 év után véget ért a kincskeresés Franciaországban, ami emberek tízezreit mozgatta meg. 

Az elrejtett kincs egy aranyból, ezüstből és gyémántokból készült bagoly volt.

A kihívás Régis Hauser - Sur la trace de la chouette d'Or vagyis az Aranybagoly nyomában című könyv alapján lett meghirdetve a kalandot keresők között 1993-ban.  

A kincskeresésben résztvevőknek 11 rejtvényt kellett megfejteniük a könyvből, és megfejteni a 12. titkos feladványt, és csak ezután derülhetett fény a főnyeremény pontos helyére.

Most azonban egy a játékosoknak létrehozott alkalmazásban bejelentették, hogy előkerült az aranybagoly és ezzel véget ért a játék. A játékban résztvevők izgatottan várják, hogy megtudják, ki volt az a szerencsés aki megtalálta a főnyereményt. 

Fotó: SudOuest

Értékes, 2500 éves bronzkori kincsekre talált egy svéd tájfutó térképész Nyugat-Svédország egyik erdejében. A főként ősi ékszerekből álló kincshalom, amelyre Alingsas kisváros közelében 2021 áprilisa folyamán bukkant Tomas Karlsson, az országban valaha talált "leglátványosabb és legnagyobb ilyen lelet" a megyei közigazgatási hatóság közleménye szerint. A tárgyak vélhetően az időszámítás előtti 750 és 500 közötti időszakból származnak. Vannak közöttük nagyon jó állapotban fennmaradt, bronzból készült nyakláncok, láncok és tűk. A történelmi ereklyék nyílt terepen feküdtek az erdőben néhány nagy szikla előtt. Feltételezhetően állatok ásták ki őket a sziklák közötti hasadékból, ahol valószínűleg ezidáig rejtőztek.

Míg Walesben egy föld alá temetett, 2600 éves szekeret talált egy fémdetektorral egy walesi kutató. A föld alatt heverő kelta szekér az első régészeti vizsgálatok alapján időszámításunk előtt 600-ból származik, és egy óriási, eddig fel nem fedezett vaskori településhez vezethet.

A Fülöp-szigeteken még mindig egy második világháborúban elrejtett aranyat keresnek, a Fülöp-szigetekhez tartozó Panay területét, ahol a második világháborús japán tábornok által elrejtett, állítólagos aranyat keresik. A feltárások jelentősen növelik a földcsuszamlások kockázatát a távoli faluban. A dolog pikantériája, hogy a történészek szerint a kincs valószínűleg nem is létezik.

3800 éves bronztőrt és történelmi ezüstérméket találtak egy illegális kincskeresőnél, amit rögtön át is adtak a hatóságoknak. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!