A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Skorpió típusú gyermek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Általában megvárja, amíg a környezetében élők kinyilvánítják felé szeretetüket, és nem ő az, aki megteszi az első lépést a kedvesség tekintetében. Inkább tartózkodónak ítélhetjük meg őt élete első éveiben, és ez sokszor még nagyobb gondoskodásra ösztönzi a szülőket, hajlamosak túlzottan is pátyolgatni a gyermeket.

Kezében akarja tartani a dolgok irányítását

A kisgyereknek nagyon fontos a biztonság - sokkal fokozottabban, mint más gyermekeknek -, és ha védettségét veszélyeztetettnek érzi, akkor nagyon szélsőségesen reagálhat. Arra a tudatra van szüksége, hogy ellenőrizni tudja a körülötte folyó eseményeket, és még inkább megnyugtatja, ha azt hiszi, hogy irányítani is tudja őket. Tehát jól tesszük, ha tudatosan hangsúlyt helyezünk arra, hogy döntési szabadságot adjunk neki minél több, őt érintő kérdésben.

Kis Sherlock Holmes

Az első időszak után fokozatosan jelenik meg életében a felfedezés vágya, ilyenkor azt tapasztalhatjuk, hogy biztonságos környezetben nagyon jókedvű, és feltűnően jó kisgyermek. Amint megérinti őt a felfedezés vágya, folyton kutat valami után. Ugyanúgy izgalommal tölti el a szekrények tartalma, mint a kertben fellelhető kavicsok formája és sokfélesége. Az emberi kapcsolatok tekintetében is kinyilvánítja nyomozói hajlamát - rendkívüli módon érdekli minden kényes kérdés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!