A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem akar feleségül venni a barátom

Vágólapra másolva!
"Évek óta együtt élek egy férfival, és úgy érzem, eljött az ideje, hogy megkérje a kezem. Ketyeg a biológiai órám, gyermeket kellene szülnöm végre. Meguntam várni a pillanatot, amikor végre megkéri a kezem. Lépnem kell. De merre induljak?" Ismerős a helyzet? Persze sokan mondják: Minek ehhez papír? De neked valószínűleg fontos a biztonság, és annak a tudatosítása, hogy elszántad magad: együtt élitek le életeteket, és vállalod mindazt a jót, rosszat, ami ezután következhet. Hogy meddig érdemes várnod, mikor kell már továbblépni, és új, megbízható, komoly kapcsolatot kezdeni - ezek nem könnyű kérdések.
Vágólapra másolva!

Erre a problémára nehéz bevált receptet ajánlani. Fontos kérdés például a férfi kora: ifjan, a karrierépítés első fokait járva, az anyagi függetlenségért küzdve új dimenziók nyílnak az ember életében. Megérinti a függetlenség, a szabadság szele, melynek kívánatos ízét csak ekkor kezdi érezni, és távolról elkerül minden olyan helyzetet, így a házasságot is, mely kötöttséggel, felelősségvállalással, bizonyos fokú önfeláldozással járhat. Ilyenkor leginkább csak felszínes kapcsolatokat alakít ki. A jövőkép nélküli, sokszor rövidtávú kapcsolatok időszaka ez.

Aztán, mikor a teremtés koronája már kiélhette ifjúkori hódító ambícióit, általában úgy 28-35 éves korára, rájön, igazi boldogságot a család, a párkapcsolat melegében találhat. 35-40 éves kor után az esély már csökken, és az átlagos férfiak esetében, már majdnem valószínűtlenné válik, hogy családot alapít.

Nem minden férfi érik a fent leírtak szerint, és más tényezők is akadályozhatják, hogy a nő által várt lépést megtegyék. Gátló tényező lehet például, ha szülei elváltak. Ez a negatív családmodell visszariaszthatja, fél, ugyanabba a hibába esne, mint ősei.

A leggyakoribb hiba, melybe egy nő beleeshet, az, hogy 25 évesen, mikor már érettnek érzi magát a házasságra, azt gondolja, a mellette lévő férfi is ugyanezt érzi. Az ilyen kapcsolatoknak nem egyszer szakítás a vége, hiszen, ha ugyanennyi idős a férfi is, akkor még minden valószínűség szerint, éretlen erre. Persze kivétel ez alól a szabály alól is van: például diákkori szerelmek, melyek, igaz ritkán, de korai házasságkötéssel végződhetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!