Vágólapra másolva!
A New York Rangers játékosai gondoskodtak arról, hogy Mark Messier-nek szép legyen a jubileum: győzelemmel ünnepelték csapatkapitányuk 1600. NHL-mérkőzését. Ezzel Gordie Howe, Larry Murphy és Ray Bourque után a most 41 éves center a negyedik korongozó, aki elérte az 1600-as számot. Messier-nek még 167 meccsen kellene jégre lépnie, hogy utolérje Howe apót.

Ron Francis, a Carolina Hurricanes 39. évét taposó centere is már 1549. meccsét játszotta pénteken, s ezzel befogta Alex Delvecchiót az öröklista ötödik helyén, 51 mérkőzéssel van lemaradva Messier mögött. Francis kétszer is betalált pénteken, idén 18, karrierje során 505 gólnál tart, ebben a szezonban 53 pontja van eddig.

David Aebischer, a Colorado svájci kapusa szombaton elutazott Salt Lake Citybe, hogy segítse hazáját az olimpiai hokitornán, előtte azonban péntek este kivédte a minneapolisi csatárok szemét: sorozatban második shutoutját csinálta. A bajnok Avalanche 6-0-ra győzött, s Radim Vrbata, a 20 éves cseh újonc NHL-karierje első mesterhármasát ütötte, míg Alex Tanguay két góllal és egy gólpasszal segítette csapatát. Adam Foote három gólnál asszisztált, Joe Sakic, Chris Drury, Ville Nieminen és Milan Hejduk - valamennyien olimpikonok - két-két assziszttal jeleskedett.

Miközben szombaton megkezdődnek a Salt Lake City-i téli olimpia hokiselejtezői, az NHL-ben - a február 14-i szünetig - gőzerővel folynak a meccsek. Anaheimben például Tom Barrasso, a vendég Carolina kapusa - a Team USA tartalék hálóőre - például elérzékenyülten nézte a bejátszást az első negyedben az olimpiai megnyitó ünnepségről...

Phoenixben a Coyotes a Montrealból szerződtetett Brian Savage-nak a hosszabbítás lejárta előtt 33,9 másodperccel ütött góljával verte meg a Los Angeles Kings csapatát.

A győzelem érdekessége: a vendégek már négy góllal (!) is vezettek, és Ziggy Pálffy, a Kings csatára mesterhármast ért el, mindhárom gólját emberelőnyből szerezte.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 3-2
gól:
Rasmussen, Satan, Woolley, ill. Arvedson, Neil

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2-3
gól:
Chelios, Hull, ill. Quint, Vyborny, Whitney

Atlanta Thrashers - New York Rangers 1-2
gól:
Ferraro, ill. Barnaby, Lindros

Nashville Predators - Washington Wizards 3-3
gól:
Delmore, Ronning, Simpson, ill. Dahlen, Jagr, Oates

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 0-6
gól:
Blake, Tanguay 2, Vrbata 3

Dallas Stars - Edmonton Oilers 1-1
gól:
Langenbrunner, ill. Smyth

Calgary Flames - Vancouver Flames 1-4
gól:
Hentunen, ill. Cassels, Helmer, Hlavac, Linden

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 6-5 (hosszabbítás után)
gól:
Langkow, Savage 2-2, C. Lemieux, Nagy, ill. Pálffy 3, Allison, Laperriere

San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 4-2
gól:
Marlow, Nolan, Sundström, Thornton, ill. Daze, Koroljov

Anaheim Mighty Ducks - Carolina Hurricanes 1-4
gól:
Leclerc, ill. Brindamour, Francis 2, O'Neill

Ch. Gáll András

Korábban:

Fórum:

Mindent egy helyen az Eb-ről