Vágólapra másolva!
Még egy bő hét, és véget ér a Mol Szolnok férfikosárlabda-csapatának nyári szabadsága. Július 22-én már az új edző, Rasid Abeljanov vezetésével látnak munkához a játékosok. Rövidesen csatlakozhat hozzájuk a szolnokiak egyik kiszemeltje, az amerikai Kip Stone.

A kupagyőztes, bajnoki negyedik helyezett Mol Szolnok legénységéből Goran Miljkovic edző Kaposvárra, a játékosok közül Bojan Lapov az Albacomphoz szerződött, Boris Maljkovic a MAFC együtteséhez tart, míg Ognjen Vukicevic több külföldi klubbal is tárgyalásban áll, de egyelőre még nem döntött a jövőről.

Orosz László, Mérész Csaba, Cziczás László, Trepák Zoltán, Szarvas Gábor, Rusznák Zsolt és Pavlovic Predrag marad a piros-feketéknél, s valószínűleg csatlakozik hozzájuk az amerikai Kip Stone, aki a legutóbbi évadot a lett bajnok Ventspils csapatánál töltötte, ahol 16,5 pontos átlagot produkált.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

Stone tavalyelőtt az angol Derby Storm csapatánál pattogtatott, ekkor 20,5 pontos átlaggal büszkélkedhetett. Az irányító és hátvéd poszton egyaránt használható kosaras Phoenixben látta meg a napvilágot, és január 27-én töltötte be 30. életévét. A 193 cm magas, csokibőrű játékosról nagyon jó információk érkeztek, a hírek szerint játékintelligenciában és pontszerzésben felveszi a versenyt a magyar mezőny legjobbjaival.

Az olajos klub háza táján szó van egy hármas poszton használható bedobó és ötös center szerződtetéséről, ami az elkövetkező hetekben realizálódhat.

Varga Csaba

Mindent egy helyen az Eb-ről