Vágólapra másolva!
Fölényesen nyert a Szeged a Cegléd ellen a férfikézilabda-NB I rájátszásának harmadik fordulójában. A Tatabánya négy góllal győzte le a Győrt.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás, harmadik forduló:
Pick Szeged - Cegléd 45-22 (25-12)
Szeged, 800 néző
vezette: Nagy, Túróczi
Szeged: PERGER - BERTA 6, Laluska, Doros 1, MEZEI 6, Buday 5, Matic 3. Csere: Puljezevic, Nagy (kapusok) KOTORMÁN 8/1, Eklemovic 5, Ilyés 2, VADKERTI 7, Habuczki 2/2. Edző: Dragan Djukic
Cegléd: Erdélyi - Laurencz 2, Bendó 2/1, Dengi, JÓZSA 6, Szabó 6, Varga 3. Csere: Fekete (kapus)Földi 3, Magyar. Edző: Nagy Károly
kiállítások: 10 illetve 6 perc
hétméteresek: 3/3 illetve 2/1
kipontozódott: Laluska a 44. percben
az eredmény alakulása: 2. perc: 3-0, 10. perc: 6-5, 12. perc: 12-5, 19.perc: 19-8, 51. perc: 39-19.

Bajusz Sándort, a hazai csapat legeredményesebb játékosát pihentette Djukic edző, viszont az őszi utolsó fordulóban megsérült Habuczki Tamás együtt melegíthetett társaival.

A férfikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030323aferfikezilabdanbi.html

Pillanatok alatt ellépett a Szeged, három nullig cserélni sem tudott a Cegléd. Azután viszont felállt a 3-2-1-es vendégzóna, ami egy rövid ideig megzavarta a Szeged játékát. A vendégek 6-5-re felzárkóztak, de ezzel el is lőtték a puskaporukat. A tizedik perctől hazai parádét láthatott a publikum, de a szép megoldások melett időnként bosszantó hibák is akadtak. A Ceglédből Szabó átlövésekből, Józsa pedig elhajlásból és időnként beállóból volt eredményes, ezzel tartották valamelyest a lelket társaikban.

Az ötvennegyedik percben, a közönség kórusban pályára hívta Habuczkit, aki meghálálva a nézők lelkesedését belőtte a 41., majd a meccs végén büntetőből a 45. szegedi gólt is.

Könnyű meccsel készülhetett tehát a Pick Szeged jövő heti fontos meccseire. Amennyiben szerdán és vasárnap is győzni tud, nagy lépést tesz a második bajnoki címe felé.

Dragn Djukic: "Gólparádé! Viszont időnként komolytalan volt a védekezésünk és a támadásunk is. Úgy gondolom, már jövő hét feladatai jártak a fejekben."

Nagy Károly: "Nehéz helyzetben vagyunk, de bizakodva várjuk a folytatást."

A másik mérkőzésen:
Tatabánya - Győri ETO 26-22 (11-7)

Barok István

Mindent egy helyen az Eb-ről