A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A kranji 6-7 után a Margitszigeten kevésbé szoros mérkőzést vívott a magyar és szerb-montenegrói férfivízilabda-válogatott, ráadásul most fordított végeredmény és négygólos magyar siker született az Európa-bajnok ellen a Világliga-selejtező nyitónapján.

B csoport:
Magyarország - Szerbia és Montenegró 11-7 (3-2, 4-2, 3-1, 1-2)
gól: Kiss G. 3, Kásás, Madaras, Molnár 2-2, Varga T., Varga Zs. 1-1, illetve Sapic 3, Jelenic 2, Savic, Jokic 1-1.

A mérkőzés előtt közzétett magyar csapatösszeállításban meglepetés is akadt, méghozzá Gergely István neve. A bajnok Honvéd kapusának a Világszövetségtől, a FINA-tól villámgyorsan befutott a játékengedélye, így a szlovákiai születésű, frissiben honosított hálóőr bemutatkozhatott a magyar válogatottban. A jeles pillanat a negyedik negyed hetedik percében következett el.

Fokozatosan húzott el a magyar csapat, egy, majd két gól előnyt kovácsolt magának, s a tendencia folytatásaként a harmadik játékrészben 9-4-nél már-már a győzelmet is meg lehetett előlegezni. Kisebb megtorpanás bekövetkezett ugyan, ám ezúttal - szemben az Európa-bajnoksággal, ahol jelentős magyar vezetés után is nyerni tudtak a dél-szlávok - nem jött fordulat, sőt a válogatottba visszakerült Varga Tamás távoli pompás ejtése afféle kegyelemdöféssel is felért.

A másik mérkőzésen:
Egyesült Államok - Ausztrália 7-7, büntetőkkel 10-7

Folytatás szombaton, Ausztrália-Magyarország (15.25 ó) és Szerbia-Montenegró - Egyesült Államok (16.50 ó) párosításban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!