A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A július 17. és 31. közötti kanadai vizes-világbajnokság pólótornáinak selejtezős programját csütörtökön véglegesítik a szervezők.

A sorsolást a montreali városházán ejtik meg - adta közre a hírt a Waterpolo-World internetes újság azután, hogy az úszók és a vízilabdázók mellett a műugrókat, a műúszókat és a nyíltvízi úszókat is tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) közzétette a férfi és női pólós torna résztvevőinek listáját a kiemelési sorrend alapján készült "kalapbeosztásokat" ismertetve.

Mindkét nemnél egyformán 16 nemzeti együttes várja, mely négyesekben vághat majd neki a kanadai vb-nek, ahol a lebonyolítás megegyezik a két évvel ezelőtti barcelonai világbajnokság játékrendjével. A körmérkőzések után a négy csoportgyőztes közvetlenül tovább lép a legjobb nyolc közé, míg a negyeddöntő maradék négy helyéért a kvartettek második és harmadik helyezettjei keresztbejátszanak.

A mezőny összetételét illetően gyakorlatilag két kérdőjel akad mindössze: a férfiaknál az Ázsiát képviselő két csapat kilétére nem derült még fény, a nőknél pedig Venezuela indulása kérdéses. Előbbieknél biztos vb-szereplő viszont a nagy nemzetközi visszatérőnek minősülő Kuba és a Dél-afrikai Köztársaság, a hölgypólósoknál pedig ezúttal debütál a FINA csúcsrendezvényén a 2008-as nyári olimpia házigazdájának, Kínának a válogatottja, továbbá Kazahsztán nemzeti együttese.

A Kemény Dénes irányította olimpiai és világbajnok magyar férfigárdát természetesen az első kalapba tették, s az már bizonyos, hogy a szerbekkel, az oroszokkal és a görögökkel nem sorsolhatják egy csoportba. Az olimpián hatodik, a 2003-as spanyolországi vb-n pedig ötödik magyar női válogatott a második kalapba került Oroszországgal, Kubával és Hollandiával egyetemben, így velük a selejtezőkben semmiképpen sem randevúzhat Faragó Tamás "leánysága", amely azonban az "élkalaposok" közül csoporttársának megkaphatja az olasz, a görög, az amerikai és az ausztrál válogatott valamelyikét.

A kiemelési lista:
férfiak:
1. kalap:
MAGYARORSZÁG, Szerbia-Montenegró, Oroszország, Görögország
2. kalap: Németország, Spanyolország, Egyesült Államok, Horvátország
3. kalap: Kuba, Olaszország, Románia, Ausztrália
4. kalap: Dél-afrikai Köztársaság, Ázsia 1, Ázsia 2, Kanada

nők:
1. kalap:
Olaszország, Görögország, Egyesült Államok, Ausztrália
2. kalap: Oroszország, Kuba, MAGYARORSZÁG, Hollandia
3. kalap: Venezuela (?), Spanyolország, Új-Zéland, Kanada
4. kalap: Brazília, Kína, Üzbegisztán, Németország

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!