A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Élete első olimpiáján a mindössze 21 éves Muhari Eszter szombaton egész nap remek, mondhatni ihletett formában vívott. Egyedül az elődöntőben sikerült megállítani a tatabányai sportolót, azonban a bronzmeccsen ismét nem tudták legyőzni, ezzel saját maga és a magyar küldöttség első érmét is megszerezte a fiatal párbajtőröző.

A kiváló párbajtőröző egész nap pazar vívást bemutatva győzte le riválisait, egyedül az elődöntőben maradt alul a francia Auriane Mallo-Breton ellen, de ezen a mérkőzésen is csak az utolsó percben dőlt el a továbbjutás kérdése.

A bronzmeccsen a magyar vívó ellenfele az egyéniben Európa-bajnoki bronzérmes, világranglista 12. észt Nelli Differt volt. A Nagy Palotában (Grand Palais) helyet foglaló több ezer néző remek összecsapást láthatott.

2024Párizsolimpia, 2024párizsiolimpia, Olimpia2024, OlimpiaPárizs, Párizs2024, 2024 Paris olympic games, 2024.07.27., Muhari Eszter, MuhariEszter, női párbajtőr egyéni verseny, Auriane Mallo-Breton, francia
Muhari Eszter rendkívül koncentráltan vívott egész nap
 Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Az első pontot az észt versenyző szerezte az első perc végén, majd egy hosszú akciót követően egy tökéletes beszúrással 1-1-re módosította az állást Muhari. Ezután a tatabányai vívó kiváló ütemérzékkel indított egy újabb támadást és karon szúrta Differt-t, ezzel 2-1 lett az eredmény. Kiélezett küzdelmet hozott az első felvonás, amelynek a végén 4-3-as magyar előnnyel mehettek el a felek a rövid pihenőre.

A második három perc egy együttes találattal indult, 5-4-es állásnál maradt a magyar vezetés, de csak pár másodpercig, amikor is a rutinos észt vívó 5-5-re egalizált. Ezt követően megvolt a lehetősége Muharinak, hogy 6-5-re módosítsa az állást, de nem volt szerencséje, míg riválisa betalált, így Differt vette át a vezetést. Sőt, nagyon gyorsan 7-5-re lépett el, de még mindig volt bő egy perc a második felvonásból. Muhari élt is az idővel, 7-6-ra jött fel, majd egy pengeváltást követően 7-7. Hihetetlen, kötélből lehetnek Muhari idegei. Komoly csörte után együttes találat, 8-8, amikor már csak 29 másodperc volt hátra a második etapból. 

A mindent eldöntő záró felvonás 8-8-ról indult, az első találatot Differt szerezte, ezzel lett 9-8, majd egy együttessel 10-9. A következő támadás már tisztán Muharié volt, 10-10, ismét döntetlen. A második perc elején az észt talált, újra megszerezte a vezetést, 11-10, sőt egy akciót követően 12-10-re növelte az előnyt a rivális. Sokáig nem örülhetett neki, mert másodpercek alatt jött Muhari találata, 12-11, majd még egy, 12-12. Sajnos a következő támadásnál millimétereken múlott a magyar siker, az észt viszont élt a lehetőséggel, 13-12 Differtnek, de 37 másodperccel a vége előtt jön az egalizáló találat, 13-13. Együttes találat, 14-14, azaz a bronzéremért döntő tus következik, micsoda izgalmak!!!  A másodpercek leperegtek a harmadik felvonásból, jöhetett a mindent eldöntő menet, amelyben Muhari bírta jobban idegekkel és megszerezte a bronzérmet, bravó!

A magyar párbajtőröző  - akinek a drámai sikerét nem lehet megunni - a harmadik hely megszerzése után a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak. És ha ez még nem lenne elég, egy rövid videóban most bemutatjuk a 21 éves tatabányai vívót, aki megkoronázta a napját. 

 

,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!