Vágólapra másolva!
A Siókosár Utánpótlás Klub Egyesület (SIÓKOSÁR) előzetes értesítés nélkül inkasszót érvényesített a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével (MKOSZ) szemben, amelynek a számlájáról az azon lévő összes pénzt, több mint hét millió forintot felvett. Az MKOSZ közleményben adott hangot felháborodásának a történtek miatt.

A szövetség tájékoztatása szerint a SIÓKOSÁR egy adminisztratív mulasztást használt ki most. A klub 2004-ben indított kártérítési követelését ugyan a Pécsi Ítélőttábla idén jogerősen elutasította, de a pert megelőző 2004 augusztusi fizetési meghagyási kérelmét csak az első helyen megjelölt férfi hivatásos alszövetség utasította vissza, a második számú alperes, az MKOSZ ezt elmulasztotta megtenni.

Mivel az ítélőtábla szerint a két alperes között - az MKOSZ álláspontjával ellentétben - nincs pertársaság, a szövetséggel szemben így lehetőség nyílt az inkasszóra.

A másodosztályú SIÓKOSÁR azért perelte 9,5 millió forintra a férfi ligát és az MKOSZ-t, mert a liga a csapatban korábban T-licenccel (tehetség licenc) szereplő két játékos szereplését - a csapat szerint jogtalanul - nem engedélyezte a 2003/2004-es szezon rájátszásában és ezzel kárt okozott a klubnak.

Az MKOSZ-nek az inkasszó érvényesítése nyomán nem maradt pénz a számláján, így az a 3,5 millió forint sem, amit a Magyar Olimpiai Bizottságtól kapott a férfi és női válogatott versenyeztetésének segítésére.

"Az MKOSZ mélységesen elítéli a SIÓKOSÁR jogilag is vitatható, erkölcsileg azonban egyértelműen elfogadhatatlan cselekedetét, mely tovább nehezíti az ismert nehézségekkel küzdő MKOSZ helyzetét. Az MKOSZ perújítás keretében megtette a rendelkezésre álló jogi lépéseket. Mivel az inkasszó jelenleg is fennáll, a SIÓKOSÁR lépése ellehetetleníti az MKOSZ és az olimpiai kvalifikációra, illetve Eb-pótselejtezőkre készülő válogatottak működését" - zárul az MKOSZ közleménye.

Mindent egy helyen az Eb-ről