A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Második hazai mérkőzését is megnyerte a címvédő Los Angeles Lakers a Phoenix Suns ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának fináléjában.

A Lakers sorozatban nyolcadik meccsét nyerte a rájátszásban, és a 2-0-s vezetés nem sok jót ígér a Suns számára, a kaliforniaiak ugyanis 42 párharcból csak egyet buktak el, ha az első két találkozót behúzták, Phil Jacksonnak pedig még félelmetesebb a mérlege, csapatai 46-ból negyvenhatszor továbbmentek ilyen szituációban.

Az első meccsen 40 pontot szerző Kobe Bryant most megállt 21-nél, de kiosztott 13 gólpasszt, ennyiszer utoljára a legendás Magic Johnson hozta kihagyhatatlan dobóhelyzetbe a társakat, még 1996-ban. A Lakersnél jól működött a munkamegosztás: Pau Gasol, 29, Ron Artest 18, Lamar Odom 17, Andrew Bynum 13, Jordan Farmar pedig 11 pontot szerzett. A Phoenixben Jason Richardson 27, Grant Hill 23, Amare Stoudemire 18 ponttal zárt, de a csapatnak elsősorban a védékezését kell gatyába ráznia, ha versenyben akar maradni.

Nyugati főcsoport, döntő:
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 124-112
A négy győzelemig tartó párharc állása:
2-0 a Los Angeles javára.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!