A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szerint ezúttal lassabb volt a válogatott, mint nyár után szokott, de a szövetségi kapitány összességében így is nagyon elégedett azzal, ahogyan a magyar pólóválogatott a 6-6-os rendes játékidő után ötméteresekkel 8-7-re legyőzte idegenben az olimpiai bajnok horvát válogatottat. 

"Mindkét csapat sokat hibázott, igaz, a védelmek is nagyszerűen dolgoztak, és a kapusok is remekül védtek mind a két oldalon" - nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a szövetség hivatalos weboldalának. "Az, hogy a mérkőzés képe ilyen volt, a téli szünet számlájára is írható: akik nem játszanak a Bajnokok Ligájában, azoknak pláne nehéz felvenni a nemzetközi ritmust. Ebbe bele kell rázódni, azaz abszolút belefértek a hibák. Egyébként pedig az döntött, hogy a csapat akarása mindent felülírt."

Benedek szerint ez egy nagyon kemény ütközet volt. "Ez tényleg vérre ment, voltak kisebb-nagyobb verekedések, a harmadik-negyedik negyedben nagyon komoly adok-kapok ment. De bírtuk, így mindig fel tudtunk zárkózni.

A meccsen 4-4-nél, egy már kivédekezett előnyből gólt szereztek a horvátok, Benedek szerint szabálytalant. "Én vitatkoztam is, szerintem ugyanis a lepattanót belövő játékos két méteren belül állt, én pont a bójánál voltam, a bíró hátrébb, mégis azt mondta, hogy nem. Viszont az ő szava az erősebb. Pedig ekkor úgy éreztem: már lelki fölényben voltunk velük szemben, a második-harmadik negyedben ugyanis már nagyon nehezen jutottak helyzetig, eléggé tanácstalanok voltak. A csapat lelki erejét bizonyítja, hogy bár 6-4 lett nem sokkal később, innen is vissza tudtunk jönni."

A kapitány szerint hat kapott góllal eljönni Horvátországból fantasztikus teljesítmény, a támadások sebességével viszont nem volt maradéktalanul elégedett. "Elöl az jelentett problémát, hogy lassabban értünk fel, ami a téli szünet után érthető, így viszont nem volt arra időnk, hogy a begyakorolt elemeket jól megcsináljuk. Egy nyári felkészülés után gyorsabban, dinamikusabban megyünk előre, több időnk van a támadásra. Viszont tudtunk ritmust váltani: csapatszinten ugyan nem voltunk gyorsak, de egy-egy ember le tudott fordulni. Alapvetően ezzel jöttünk vissza a meccsbe az első negyed gyengébb kezdését követően."

Hozzátette, hogy tétmérkőzéseken nem lehet az emberelőnyös ziccereket kihagyni. "Ennek mindig ára van. Ezúttal nem fizettünk annyira súlyosat, de pontosan tudjuk, hogy a legkiélezettebb összecsapásokon mennyit nyomnak a latban a kapufától lőtt előnygólok. Gyakran döntőek, persze, leginkább az akciógólok szokták a különbséget jelenteni, mi ma ezekkel kompenzáltuk a kihagyott fórokat."

Összességében azonban elégedett Benedek Tibor. "Nagyon jó érzések kavarognak bennem. Nem is igazán az eredmény miatt, bár az mindig fontos, hanem, hogy ugyanazzal a tűzzel ment a csapat, mint amikor 2012 őszén elkezdtük a közös munkát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!