A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Markéta Vondrousová olimpiai ezüstérmes teniszező kézsérülés miatt visszalépett a szerdán kezdődő párizsi ötkarikás játékoktól.

"Nagyon sajnálom, de egészségi okok miatt nem veszek részt az idei párizsi olimpián. 

Az utolsó pillanatig abban reménykedtem, hogy legalább párosban indulni tudok, de a kezemmel kapcsolatos problémák nem engedik, hogy pályára lépjek

 - írta hétfőn a közösségi oldalán.

Vondrousová három évvel ezelőtt Tokióban - nem kiemelt játékosként - döntőt játszott női egyesben, de kikapott a svájci Belinda Bencictől, akinek áprilisban lánya született, ezért szintén nem lesz ott Párizsban.

Marketa Vondrousova kénytelen volt hátat fordítani a párizsi olimpiának
Fotó: AFP

Egyesben - a tokiói olimpián párosban aranyérmes, női párosban kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes - Katerina Siniaková váltja Vondrousovát, párosban pedig Linda Nosková játszik Karolina Muchovával.

Tavalyi sikerével Vondrousová lett az első női teniszező, aki egyesben megnyerte a wimbledoni Grand Slam-versenyt, idén viszont ő lett az első női címvédő 1994 óta, aki már az első fordulóban kiesett az angliai tornán.

A világranglista 18. helyezettje hozzátette: az augusztus végén kezdődő amerikai nyílt bajnokságon mindenképpen indulni szeretne.

A párizsi olimpia női tenisztornájának mezőnyéből hiányzik majd többek között a fehérorosz Arina Szabalenka, a tunéziai Onsz Dzsabőr és a brit Emma Raducanu is. A férfiaknál hétfőn a lengyel Hubert Hurkacz jelentette be, hogy térdsérülés miatt nem indulhat. 

Korábban az amerikai Benjamin Shelton és a Tokióban egyesben bronzérmes spanyol Pablo Carreno Busta is lemondta a részvételt.

A sorsolást csütörtökön tartják, a mérkőzések szombaton kezdődnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!