A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A Szerb Vízilabda Szövetség versenybizottsága elutasította a Radnicski Kragujevác óvását, és megerősítette a pályán elért eredményt, így Denis Sefik kapus utolsó másodperces, egész pályás góljának köszönhetően a Crvena zvezda hivatalosan is megnyerte a szerb kupát.

A szerb szövetség honlapján közzé tett hivatalos dokumentumból kiderült, hogy a vasárnapi kupadöntőn történtek ügyében a Kragujevác két indokkal is óvott. Egyrészt azt állította, hogy Sefik gólja időn túl esett, másrészt szabálytalannak nevezte magát a lövést, ugyanis a kapus lóbált, mielőtt elhagyta a kezét a labda, írja a Vlv.hu szakportál.

A versenytanács másfél órás tanácskozás után hozta meg döntését. Mindkét óvási indokot, így magát az eredmény megsemmisítésére irányuló kérést is elutasította. A vizsgálat szerint a gól rendes játékidőben esett, vagyis a lövő játékos kezét még a dudaszó előtt hagyta el a labda.

A második indokot azért nem fogadták el, mert a kifogásolt cselekedet önmagában nem óvási alap. Ezt gyakorlatilag úgy fordíthatjuk, hogy nem történt műhiba, a játékvezetők megadták a gólt és ez érvényes akkor is, ha tévedtek. Ugyanakkor a két bírót eltiltják, legalább öt meccsen nem szerepelhetnek, de a büntetés ennél nagyobb is lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!