A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Golden State beérte a legendás Bostont

Stephen Curry (Golden State Warriors), kosárlabda, NBA
UNITED STATES, OAKLAND : OAKLAND, CA - JANUARY 05: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts after making a basket against the Oklahoma City Thunder at ORACLE Arena on January 5, 2015 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NBA legjobb mutatóval rendelkező három csapata, a Golden State, a San Antonio és az Oklahoma is győzött a pénteki játéknapon.

A címvédő Golden State Warriors hazai környezetben győzte le az Indiana Pacers együttesét. A 12 pontos sikerhez az előző idény legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry 39 ponttal, 10 pattanóval és 12 gólpasszal, vagyis tripla-duplával járult hozzá. Ezen a találkozón tért vissza a kispadra a bajnokcsapat vezetőedzője, Steve Kerr, akinek a közelmúltban megoperálták a hátát.

Curryt most sem lehetet tartani Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

A Warriors megszakítás nélkül a 38. hazai alapszakasz-mérkőzését nyerte meg, és e mutató alapján immár holtversenyben áll az örökranglista harmadik helyén a Boston 1985/86-os csapatával.

A San Antonio Spurs a Los Angeles Lakers otthonában nyert 13 ponttal. A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek 38 éves argentin légiósa, a 20 pontig jutó Emanuel Ginóbili volt. Hazai részről a szezon végén visszavonuló, 37 esztendős Kobe Bryant csupán öt pontot szerzett. A Lakers legutóbbi tíz meccséből kilencet elvesztett, a Spurs viszont sorozatban 13 sikerrel büszkélkedhet.

Az Oklahoma City Thunder a Dallas Mavericks vendégeként három ponttal nyert. A győztes csapatban Kevin Durant 24 pontot dobott, a mezőny legjobbja viszont a hazaiak játékosa, a 26 pontig jutó Chandler Parsons volt.

Eredmények:
Orlando Magic-Charlotte Hornets 116-120 - hosszabbítás után
Boston Celtics-Chicago Bulls 110-101
Brooklyn Nets-Utah Jazz 86-108
New York Knicks-Los Angeles Clippers 88-116
Houston Rockets-Milwaukee Bucks 102-98
Toronto Raptors-Miami Heat 101-81
Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder 106-109
Golden State Warriors-Indiana Pacers 122-110
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 95-108

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!