A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Elindult Párizsba, a nyári olimpia helyszínére az első nagyobb magyar sportolói csapat, melyben a tornászok mellett ott voltak a női kézilabda válogatott tagjai is.

Elindult Párizsba, a nyári olimpia helyszínére az első nagyobb magyar sportolói csapat, melyben a tornászok mellett ott voltak a női kézilabda válogatott tagjai is.

Nagy volt a forgalom hétfőn kora délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A „hétköznapi” utasok felfigyelhettek a sok egyen pólós és melegítős magyar sportolóra, és alighanem mindenki számára gyorsan világossá vált, hogy megkezdődött a magyar sportolók nagyobb létszámú különítményeinek Párizsba utaztatása (egy-két sportoló már korábban a versenye helyszínére utazott).

Ezúttal a tornászok mellett a női kézilabda-válogatott tagjai adták a „tömeget”, akik alig győzték feladni a rengeteg poggyászukat.

A rendkívül fárasztó felkészülési időszak után szerintem ez az a pillanat, amit már minden sportoló nagy vár, hogy végre itt legyünk a repülőtéren és valóban elinduljunk. Nagyon jó volt reggel ezzel a tudattal felkelni, és nagyon jó volt látni a lányokat, a csillogó szemeket, azt, hogy ugyanezzel az érzéssel van itt mindenki

 - mondta a válogatott csapatkapitánya, Böde-Bíró Blanka, aki a magyar küldöttség egyik zászlóvivője lesz a pénteki nyitóünnepségen.

BÖDE-BÍRÓ Blanka
Böde-Bíró Blanka (elől) csupa jó érzéssel kelt útra
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Nagyon boldog vagyok, hogy nem ezúttal nem egyedüli tornászként utazok az olimpiára. Jól sikerült a felkészülés, rendben vannak a lábaim is, egy szóval jó érzésekkel utazok ki Párizsba” - mondta az Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia.

A kézilabda-válogatott legfiatalabb játékosa, Simon Petra elmondta, nagyon szeret repülni, az pedig, hogy most Párizsba indulnak, csak fokozza ezt a jó érzést.

Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség elnöke elmondta, a fiatalabbak még izgulnak, amit ő igyekszik oldani.

„Nagyon bízom benne, hogy Kovács Zsófi, aki már a harmadik olimpiáján indulhat, meg tudja csinálni azt, amire képes, és amire nagyon hosszú ideje készülünk” - mondta a sportvezető.

A párizsi olimpia, 2024. június 26-án, pénteken kezdődik.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!