A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Veszprém Guardiolája felnéz Nagy Lászlóra

HANDBALL - FRENCH CHAMP - D1 - AIX v TOULOUSE AIX CHAMPIONSHIP D1 FRENCH HAND HANDBALL SPORT TOULOUSE SQUARE FORMAT
Isaias GUARDIOLA of Pays d'Aix during the French championship D1 Handball match between Pays d'Aix Université Club handball and Fenix Toulouse Handball on September 16, 2015 at Complexe sportif du Val de l'Arc in Aix en Provence, France. Photo Philippe Laurenson / DPPI
Vágólapra másolva!
A Franciaországból Veszprémbe igazolt spanyol Isaias Guardiola jövő kedden Szkopjéban a Vardar elleni SEHA Liga-mérkőzésen mutatkozhat be a magyar bajnokcsapatban, amelyet kölcsönjátékosként június 30-ig fog szolgálni.

A klub számításai szerint a német Christian Zeitz makacs sérülése miatt szerződtetett jobbátlövő ez idő alatt 17 meccsen erősítheti a Veszprémet.

Guardiola hétfőn érkezett meg Veszprémbe - bőrönd nélkül. Így aztán meglehetősen nyárias öltözékben – farmerban, rövid ujjú trikóban, tornacipőben - kellett végignéznie a Veszprém keddi SEHA Liga-mérkőzését, amelyet 27-25-re nyert meg a Zagreb ellen.

"Hajnali négykor indultam Franciaországból, a csomagom a brüsszeli átszállásnál kallódott el, de szerencsére már utánam küldték" - nyilatkozta a kétszeres Bajnokok Ligája-ezüstérmes játékos a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

– tette hozzá mosolyogva a kétméteres kézilabdázó, aki átmenetileg egy veszprémi szállodából jár majd az edzésekre.

A Pays d'Aix Université Club csapatától érkezett Forrás: DPPI media/Philippe Laurenson

A Pays d'Aix csapatától megszerzett kézis a megérkezése napján mutatkozott be Javier Sabaténak, az MVM Veszprém tavaly kinevezett vezetőedzőjének, és örömmel üdvözölte Chéma Rodriguezt, akivel 2011-ben a Ciudad Real, egy évvel később pedig az Atlético Madrid színeiben BL-döntőben szerepelt.

"Könnyíti a helyzetemet és a gyors beilleszkedésemet, hogy spanyol szakemberek irányítják a csapatot, ráadásul a játékosok között is akadnak honfitársaim, illetve a nyelvemet jól beszélő kézilabdázók, mint például Nagy László, akit sokakkal együtt jómagam is a világ legjobbjai közé sorolok” – hangsúlyozta az újabb veszprémi légiós, aki 12 év alatt hat csapatban fordult meg.

Guardiola tisztában van azzal, hogy új környezetében rövid négy hónap leforgása alatt kell bizonyítania a tudását, de

abban is bízik, hogy a négy hónapos megállapodás után meghosszabbítják a szerződését.

Tizenhét meccsen vetheti be a Veszprém Forrás: DPPI media/Philippe Laurenson

"Ezt a kérdést korai boncolgatni, hiszen még be sem mutatkoztam a pályán. A sportban viszont minden megtörténhet. Remélem, hogy jól sikerül a jövő keddi rajtom, és aztán sok játéklehetőséget kapok" - mondja a 31 éves Isaias Guardiola, aki a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőre visszaemlékezve csak annyit mondott, hogy a Barcelona ugyan igazolta a papírformát Kölnben, a Veszprém viszont jobb napot kifogva rá is cáfolhatott volna a jóslatokra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!