A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 904. napjáról.

 

07:23
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Négy orosz repteret ért ukrán támadás

Ukrajna négy orosz katonai repülőtérre csapott le, ahol - a hadsereg tájékoztatása szerint - vadászbombázók, vadászrepülőgépek és egyéb katonai repülőgépek állomásoztak.

A legnagyobb károk az üzemanyag- és alkatrész-raktárakban keletkeztek - közölték a védelmi erők. A támadás eredményének összesítése még nem fejeződött be.

A voronyezsi, kurszki, szavaszlejkai és boriszoglebszki légitámaszpontokat azért vette célba Ukrajna, mert onnan rendszeresen szálltak fel Ukrajnára siklóbombákat dobó orosz harci repülőgépek.

Ukrajna szerdán azt is állította, hogy lelőtt egy orosz Szu-34-es repülőgépet Kurszk régióban, ahol 100 orosz foglyot is elfogott.

06:46
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Több fegyvert kap Donyeck

Az ukrán elnök napi videójából kiderült, hogy a katonai vezetőkkel megállapodtak abban, hogy a következő, nyugatról érkező fegyverszállítmányok a donyecki régióba kerülnek, méghozzá a korábban tervezettnél nagyobb számban, hogy így biztosítsák az ottani frontot, ahol továbbra is a háború legsúlyosabb harcai zajlanak.

05:39
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna több rakétát kér

Volodimir Zelenszkij elnök szerint az ukrán drónokkal kiváló eredményeket érnek el a harctéren, de csupán a drónok nem elegendőek a katonai célok teljesítéséhez, ezért a partnerországoktól további rakétaszállítmányokat kér. 
Hogy a nyugati partnerektől mielőbb határozott döntéseket kaphassanak, létrehoztak egy cselekvési algoritmust, amitől mielőbbi, győztes döntéseket várnak.

04:41
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ukrajna a szabályok szerint harcol

Napi videójában az ukrán elnök beszámolt arról, hogy egyeztetett a miniszterelnökkel, annak helyettesével, a belügyminiszterrel, valamint a törvényhozás emberi jogi biztosával a kurszki régióban zajkló ukrán katonai akcióról.
Volodimir Zelenszkij fontosnak tartotta kiemelni, hogy Ukrajnának a szabályok szerint kell harcolnia, és a területen fennálló humanitárius szükségleteket ki kell elégíteni.

04:33
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 14-én az ukrán-magyar határszakaszon 7255 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6455 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:26
augusztus 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!