A válogatott kézis azért ment Norvégiába, hogy megtanulja a fortélyokat

Máthé Dominik
A magyar válogatott Máthé Dominik úgy készül, hogy megkapja a bizalmat az Elverumnál
Vágólapra másolva!
Máthé Dominik úgy készül, hogy megkapja a bizalmat az Elverumnál, amely a nyáron igazolta le a magyar válogatott kézilabdázót.

A norvég klubnál az alapozó időszakban járó átlövő az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta: a szakmai stábbal történt egyeztetés során elmondták neki, hogy védekezésben és támadásban egyaránt stabil játékosként számítanak rá.

"Ők is azt szeretnék, amit én, hogy mindkét oldalon védekezzek.

- hangsúlyozta. A 21 éves Máthé Dominik kifejtette: szerinte jobbátlövőben a legnehezebb védekezni.

A magyar válogatott Máthé Dominik úgy készül, hogy megkapja a bizalmat az Elverumnál Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Az ellenfél irányítója és balátlövője is odakeveredhet, akik a posztokat illetően egy csapatban a leggólerősebb játékosoknak számítanak.

Tetszett, hogy már a válogatottban is védekezhettem, viszont ott tényleg sokat hibáztam. Azért jöttem ide az Elverumhoz, hogy ezeket a fortélyokat is megtanuljam,

így mindkét oldalon egyaránt hasznosítható játékos legyek" - mondta a kézis, aki 2014 és 2020 között Balatonfüreden szerepelt.

Máthé Dominik hozzátette: már tavaly is szerette volna kipróbálni magát külföldi klubnál, de mivel a szerződése idén nyáron járt le, erre a váltásra csak most adódott lehetősége.

"Szerettem volna kipróbálni magam másfajta kultúrában,

megtanulni angolul, valamint más szisztémában edzeni, kézilabdázni. Norvégia azért ideális választás, mert a válogatottja világversenyeken ott van az élmezőnyben, az itt elvégzett fizikai munkát pedig nem sok helyen csinálják még a világon" - nyilatkozta. Hozzátette: a bajnokságban az a céljuk, hogy ismét aranyérmesként végezzenek. Az Elverum hazájában immár kilenc éve egyeduralkodó.

"Azért az ismételt címvédés biztos nehéz lesz, mert az összes ellenfél a mi skalpunkra vadászik leginkább. Reméljük, hogy ezúttal sem jön össze nekik, és meg tudjuk nyerni a bajnokságot.

- mondta az átlövő, aki két szezonra kötelezte el magát a norvégokhoz.

Az Elverum sorozatban a hatodik szezonjában szerepelt a Bajnokok Ligájában, ezzel kapcsolatban Máthé Dominik kiemelte: mivel ő a BL-ben még nem játszhatott, nem tudja, hogy ott milyen erősségű ellenfelekkel néznek szembe. Hozzátette: viszont a riválisok sem tudják, hogy mire képes az az Elverum, amelyhez idén nyáron nagyon sok új játékos érkezett.

Máthé Dominik fejlődni ment Norvégiába Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Ha összeállunk, akkor képesek vagyunk bármelyik riválissal felvenni a versenyt, és nemcsak házigazdaként, hanem vendégként is. A célunk az, hogy továbbjussunk a következő körbe, ehhez a csoportból két csapatot kell megelőznünk. Remélhetőleg ez sikerül, tudunk ehhez elég meccset nyerni. Az első találkozónk, itthon a Porto ellen mindjárt nagyon fontos lesz" - közölte Máthé Dominik, aki nagyon várja már, hogy együtt játszhasson az Elverum másik friss igazolásával, a franciák kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok kézilabdázójával, Luc Abalóval.

"Aligha kell sokat aggódnom, mert könnyű lesz mellette játszani.

Elég régóta a sportág legmagasabb szintjén űzi a játékot, nagyon várom már, hogy velünk együtt legyen, és neki adjam a gólpasszokat a szélre" - mondta.

Az Elverum pénteken játszik edzőmeccset, amellyel kapcsolatban a magyar játékos kifejtette: kíváncsian várja, hogy milyen teljesítményre lesz képes ő, illetve a csapat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!