Skopelos - Mutatjuk, hol nyaraltak a Mamma Mia!-rajongók idén nyáron

Vágólapra másolva!
Ha már kívülről fújja a görög szigetvilág minden apró földdarabját, mert annyit kereste Kalokairit, akkor ez a cikk lesz a kedvenc olvasmánya. Mamma Mia! és Görögország rajongók egyaránt jól figyeljenek! Bemutatjuk a Mamma mia forgatási helyszínét, Skopelos-szigetét.
Vágólapra másolva!

Szóval először is, Kalokairi nem létezik. Amit te keresel, az Skopelos, és a világ egyik leggyönyörűbb helye. Bár ez már a Mamma Mia első részéből is világos lehet mindenkinek. Szóval a filmben említett hely csak kitalált, a musicalt a Szporádok szigetcsoport középső szigetén forgatták. De akkor nézzük is azt, ami minden Mamma Mia! rajongót érdekel, hogy néznek ki most, 16 év után a forgatás ikonikus helyszínei!

Skopelos szigetén forgott a Mamma Mia!
Fotó: Ian West / NORTHFOTO/PA Wire/PA Images

Mamma mia sziget: Skopelos látnivalói

Glysteri Beach: Az északi parton található Glysteri Beach fontos szerepet játszott a filmben. Itt zajlott Sophie és Sky megható beszélgetése a jövőjükről. Képzelje el, ahogy a tengerparton táncol a ragyogó Égei-tenger látványával a háttérben!  Érdekessége, hogy ma már egy beach bar működik itt, szóval tökéletes hely lehet egy egésznapos strandolásra. Bár a sziget fővárosához, Skopelos városhoz elég közel van, készülj fel arra, hogy az út elég rázós lesz. 

beach, mamma mia
Skopelos - Itt zajlott Sophie és Sky megható beszélgetése a jövőjükről - Fotó: Origo

Kastani Beach: Skopelos fő forgatási helyszíne a délnyugati parton található Kastani Beach. Gyönyörű homokos strand, lenyűgöző naplementével. A filmben itt adja elő Sophie és barátai a “Lay All Your Love on Me” című dalt a leánybúcsújukon! Egy őrült pénzhajhász terv részeként ide is települt egy beach bar, de még így is fele annyiba kerül a napágy mint Bibionéban. Jó, egy koktél 15 euró. De kit érdekel, ilyen környezetben? 

mamma mia, klastrani beach
A filmben itt adja elő Sophie és barátai a “Lay All Your Love on Me” című dalt  - Fotó: Origo

Amarandos Cove: Ez a rejtett öböl, amely körülbelül 1,5 km-re található Agnontasz kis kikötőjétől, világszerte ismertté vált a Mamma Mia!-nak köszönhetően, így mi sem hagyhattuk ki. Itt vették fel a piknikjelenetet és a “Villa Donna felé vezető út” jelenetet. De adunk egy pro tippet, innen kb. 50 méterre találhat egy kis öböl, ami csak a tenger felől közelíthető meg. Ez az egész sziget legvarázslatosabb helye.

mamma mia, skopelos
Egy csodás rejtett öböl. Itt vették fel a piknikjelenetet - Fotó: Origo

Agios Ioannis kápolna: A film talán legismertebb helye, ahol Sophie és Sky mondják ki az esküvői fogadalmukat. A lélegzetelállító táj hozzájárul a jelenet romantikájához. Mellesleg, aki arra számít, hogy itt tartja az esküvőjét az jobb, ha már a mai vacsora helyett inkább gyúrni megy, mert a feljutás messze nem olyan romantikus, mint a musicalben…

mamma mia, skopelos
Aki itt bírja szusszal, csodálatos látvány fogadja - Fotó:  Origo 
mamma mia, skopelos
Sophie és Sky itt mondják ki a boldogító igent - Fotó:  Origo 
mamma mia, skopelos
Ugye ti sem így emlékeztek a templomi jelenetre? - A kápolna mindössze ekkora a valóságban... - Fotó:  Origo 
mamma mia, skopelos
A kilátás önmagáért beszél, csak győzzőn az ember felmászni a hegy tetejére - Fotó: Origo

 Skopelos több, mint Mamma mia!- sziget

Skopelos több, mint egy filmháttér – egy felfedezésre váró paradicsom 

Túlzó lehet a cím, pedig nem az. Ez a sziget tényleg meseszép. Tiszta, az emberek az átlagnál jóval kedvesebbek. Igaz, csak akkor érdemes fontolgatni egy nyaralást itt, ha jobban kedveli az ember a finom vacsorákat egy-egy hangulatos tengerparti étteremeben, mint reggelig bulizni részeg angolokkal a helyi night klubban. Abból itt ugyanis nagyon kevés van.  

Szerencsére. 

Budapestről amúgy a szomszéd szigetre, Szkiatoszra van közvetlen járat heti két alkalommal, de Szalonikiből es Voloszból is jár komp naponta többször.  

 

mamma mia, skopelos
Fotó: Origo

Skopelos látnivalók: a legzöldebb sziget 

Skopelost a legzöldebb szigetként emlegetik az Égei-tengeren, és nem véletlenül, mintegy 80%-át őserdő borítja. Ezek a buja fenyők még a strandokig is kiterjednek, egyedi tájat teremtve, ahol a fák a tengerbe gyökereznek. Skopelos a Északi Szporádok szigetcsoport része, és a Pelion-félsziget keleti oldalán fekszik. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!