Vágólapra másolva!
Kedden online sajtótájékoztatón jelentette be hat játékos szerződéshosszabbítását a Telekom Veszprém.

Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. Vezérigazgatója, illetve Nagy László, a Telekom Veszprém Sportigazgatója elmondta, Blaz Blagotinsek, Vladimir Cupara, Manuel Strlek, Andreas Nilsson és Lékai Máté 2021. júniusában lejáró szerződését a Veszprém Handball Team Zrt. további két évvel hosszabbította meg.

Rogerio Moraes 2019-ben 2+1 éves szerződést írt alá a Veszprémmel, az ő opciójával is élt a klub, illetve további feltételes +2 évet tett hozzá. A brazil beállós így 1+2 éves új szerződést írt alá.

A sportigazgató a szezon eddigi részét értékelve köszönetet mondott a klub dolgozóinak, a tesztelésben résztvevőknek, valamint a sportolóknak fegyelmezett hozzáállásukért.

Nagy László szerint zömében magabiztos győzelmek jellemezték a szezont, a két mélypont az Aalborgtól elszenvedett, hazai Bajnokok Ligája-vereség, valamint a Gyöngyös elleni magyar bajnokin aratott - csupán - egygólos siker volt az arénában. Az év végén azonban meggyőző formát mutatott a csapat hazai pályán a Kiel ellen, Szegeden pedig nagy gólkülönbséggel nyert.

Hangsúlyozta: az utóbbi két meccs alapján jó esélyekkel indulnak a Bajnokok Ligája rendhagyó kölni négyes döntőjére, december 28-29-én. Azon dolgoznak, hogy az utóbbi meccseken mutatott formát átmentsék - jelentette ki Nagy László.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a szezont igazán csak a négyes döntő után lehet majd értékelni, 2020-ban az emberi életekért való küzdelem beárnyékolta a sportért tett erőfeszítéseket.

Hozzátette: a szponzori, tulajdonosi és szurkolói hozzáállásnak köszönhetően most nem csak arról lehet beszélni, hogy túlélték az idei évet, de arról is, hogy megfelelő, magas színvonalú játékkal és a sportolók koncentrált munkájával megmutatták a sport erejét.

Csík Zoltán hangsúlyozta: hiányoznak a szurkolók mérkőzéseikről. Az aréna, ami "vörös katlanná" változik meccseiken, üresen nagyon nyomasztó tud lenni, miközben a kézilabdázókban dolgozik az eredménykényszer, de nem tudják kiélvezni a szurkolók által nyújtott támogatást - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy az edzői stáb munkáját, a csapat aktuális összeállítását az egész őszi szezonban meghatározta a koronavírus-járvány. Kölnben is a megérkezést követő koronavírus-tesztek eredményétől függ, hogy kik léphetnek majd a pályára a Bajnokok Ligája négyes döntőjében - mondta a vezérigazgató.

Kölnben a német THW Kiel lesz a Veszprém ellenfele az elődöntőben, a másik ágon a Barcelona és a Paris Saint-Germain játszik egymással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!