Folytathatja a Békéscsaba a CEV-Kupában

röplabda, Békéscsaba
A soron következő két mérkőzés akár el is döntheti a Békéscsabai Röplabda SE sorsát
Vágólapra másolva!
A csapatnak 2020. december 8-án kellett volna pályára lépnie Monzában, a CEV sorsolásra alapozott helyszínválasztása alapján.

A békéscsabai röplabda klub hivatalos levélben korábban tájékoztatta az Európai Röplabda Szövetséget, hogy

jelen körülmények között nem tudják vállalni az olaszországi túrát

- derül ki a Békéscsabai Röplabda SE hivatalos közleményéből.

A csapatnak 2020. december 8-án kellett volna pályára lépnie Monzában, a CEV sorsolásra alapozott helyszínválasztása alapján.

Az Európa Röplabda Szövetség is azt preferálta, hogy ezt a sporteseményt a világtól teljesen elkülönítve, izoláltan, a koronavírus-fertőzés esélyét minimálisra csökkentve tudjanak megrendezni. A modellt az Egyesült Államokban alkalmazták először, de a labdarúgó-BL küzdelmeit is ezen módszer alapján fejezték be augusztusban. A Békéscsabai Röplabda SE számára kiemelt fontossággal bír a nemzetközi kupaszereplés, azonban úgy gondolják, hogy jelenleg a csapat egészsége mindennél fontosabb.

A CEV Kupa idei kiírásának folytatásáról zajlanak a tárgyalások, vélhetően január végén, február elején rendezik meg a következő kört Fotó: Mudra László - Origo

A klub menedzsmentje annak ellenére sem adta fel a küzdelmet, hogy minden jel arra mutatott, hogy nagynevű ellenfelüknek kedvező döntés születik és házigazdaként a Monza játék nélkül jut a következő körbe. Erőfeszítéseiket siker koronázta, hiszen az Európai Röplabda Szövetség döntésének értelmében

elhalasztják az olaszországi rendezvényt.

A CEV Kupa idei kiírásának folytatásáról zajlanak a tárgyalások, vélhetően január végén, február elején rendezik meg a következő kört, addig azonban a zöld asztal mellett és a háttérben is számos egyeztetés vár a klubvezetésre.

Mindent egy helyen az Eb-ről