A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Megújult a debreceni Főnix Aréna. Az ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Papp László, Debrecen polgármestere, Bardóczy Gábor kormánybiztos, Juhász Roland, vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Kósa Lajos, Debrecen országgyűlési képviselője, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke méltatta a megújult létesítményt, amely az egyik helyszíne a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságnak.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy a város egyik igazi ékessége a Főnix Aréna, amely a kormányzat és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával újult meg."Új arculatot kapott, és vizuálisan, valamint technikailag is megszépült a létesítmény, ezt az új név is jelzi, hiszen mostantól Főnix Aréna a hivatalos elnevezése.

A 2022-es Európa-bajnokságra új arculatot kapott a Főnix Aréna Forrás: MKSZ

"2018-ban nagyot álmodtunk, amikor Szlovákiával együtt beadtuk pályázatunkat a férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogára. Törekvéseinket siker koronázta, hiszen a jövő év elején hazánk először rendezhet felnőtt férfi kézilabda-világversenyt. Már akkor egyértelmű volt, hogy Debrecen az egyik biztos helyszín" – emelte ki Kocsis Máté, az MKSZ elnöke.

"A városban mind a női, mind a férfi kézilabdázásnak komoly hagyományai vannak, de a kézilabdás eseményeknek is: 2004-ben és 2014-ben női kontinensverseny helyszíne volt a Főnix, de felejthetetlen a 2018-as női junior világbajnokság is, amelyet éppen itt, a Főnix-csarnokban nyert meg a magyar válogatott.

A kormányzat támogatása mellett a Magyar Kézilabda Szövetség 600 millió forintos TAO-forrással járult hozzá a Főnix Aréna megújításához, így nagyszerű körülmények fogadhatják majd a sportág legjobbjai közé tartozó dán, szlovén, északmacedón és montenegrói válogatottakat.

Biztos vagyok benne, hogy Debrecen januárban is bebizonyítja, remek szervező, és az Európa-bajnokság mindenkinek sikert hoz majd, főként sportolóinknak, hiszen leginkább nekik köszönhető, hogy a nagy múltú és eredményes magyar kézilabdázás elnyerte az esemény rendezési jogát. Hajrá, magyarok!" - zárta beszédét a kéziszövetség első embere.

Kevesebb mint 100 nap és kezdődik a részben hazai rendezésű kontinenstorna Forrás: MKSZ

– hangsúlyozta Bardóczy Gábor, a fejlesztésekért felelős kormánybiztos. "A Főnix új világítást kapott, a világ bármelyik csarnokában megállná a helyét az új cube és karzati perimeter, és számos egyéb esztétikai és gépészeti felújítás is történt a kormányzati támogatásnak és az MKSZ-forrásoknak köszönhetően. Sok sikert kívánok mindenkinek a megújult létesítményben!"

Az ünnepélyes átadó zárásaként szalagátvágásra került sor, majd leleplezték a januári férfi Európa-bajnokságig hátra lévő időt jelző órát, amely végleges helyét a debreceni Kossuth téren foglalja el.

A Főnix Arénába több mint 8000 fő fér be egy-egy mérkőzésre Forrás: MKSZ

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott Budapesten szerepel majd, míg a debreceni csoportkörben a világbajnoki címvédő, olimpiai ezüstérmes Dánia, az Eb-4. Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró lép pályára.

Az Európa-bajnokságra kaphatók a jegyek a watchgamesseemore.hu/jegyek oldalon.

Az Európa-bajnokság csoportjai:
A csoport (Helyszín: Főnix Aréna, Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B csoport (Helyszín: Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok): Portugália, Magyarország, Izland, Hollandia
C csoport (Helyszín: Szegedi Új Aréna): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F csoport (Helyszín: Steel Aréna, Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
2022. január 13. 20:30: Magyarország-Hollandia
2022. január 16. 18:00: Magyarország-Portugália
2022. január 18. 18:00: Magyarország-Izland

Ugyan a magyar válogatott nem Debrecenben lép majd pályára, de a világbajnok Dánia miatt mindenképp érdemes lesz kilátogatni a Főnix Arénába Forrás: MKSZ

A torna nyitómérkőzésére, a magyar-holland találkozóra már eddig is elérhetőek voltak napijegyek (7900 forinttól), amellyel megtekinthető a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok hivatalos, nagyszabású megnyitója is.

A további két magyar csoportmeccsre (Izland és Portugália lesz az ellenfél) 5900 forinttól, míg a szegedi és debreceni csoportmérkőzésekre 4900 forinttól lehet napijegyeket venni.

A napijegyekkel a csoportkörben két, a középdöntőben három mérkőzést lehet megtekinteni, az elődöntő játéknapján pedig mindkét találkozóra érvényes a jegy. A középdöntőkre 9900 forinttól, a döntőre 19 900 forinttól elérhetőek a belépők. A budapesti, a debreceni és a szegedi helyszínen is négy árkategória alapján lehet lefoglalni a jegyeket.

Fontos, hogy továbbra is nyitva áll a bérletvásárlás lehetősége is: az adott helyszín minden csoportmérkőzésére, a középdöntőkre és a döntő hétvégére, sőt, a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok összes mérkőzésére is lehet bérletet vásárolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!