Szombaton jön az év egyik leglátványosabb magyar röplabdás eseménye

Vágólapra másolva!
A Magyar Röplabda Szövetség december 18-án, szombaton rendezi meg a Hóröplabda Országos Bajnokságot, ami az év egyik leglátványosabb hazai röplabdás eseménye lesz - tájékoztat a szövetség hivatalos oldalán.

Délelőtt 9 órától az utánpótlás-versennyel kezdődik a program, amelyben kilenc csapat indul. Délután a felnőtteken a sor, ahol több neves strandröplabdázó is pályára lép, így például az idei bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, vagy az idén az ob-n, tavaly pedig az Exatlonban bronzérmes Szabó Dorottya. De ott lesz az indulók között két címvédő is.

A hóröplabda országos bajnokságot ugyanis eddig egyszer, még 2018-ban rendezték meg Eplényben, de ott még párosok számára hirdették meg a versenyt. Akkor a nőknél Győri Panna és Lutter Eszter szerezte meg a bajnoki címet, a férfiaknál pedig Soós Izsák és Bán Viktor diadalmaskodott, és az aranyérmesek részt vehettek a sportág első Európa-bajnokságán is. Győri és Soós most is ott van a nevezettek között, és mindketten aranyesélyesnek számítanak most is.

A döntők a tervek szerint 16 óra 40 perckor kezdődnek.

A férfi röplabda-válogatott május után szerepel ismét hazai pályán, a nemzeti csapat először december 21-én, kedden 17:30-kor, majd 22-én, szerdán 16:30-kor mérkőzik meg Romániával az Érd Arénában, nézők előtt.

Mindent egy helyen az Eb-ről