Horvát világsztár igazolt a magyar bajnokságba

handball Horizontal
Croatia's right winger Zlatko Horvat jumps to shoot during the 2021 World Men's Handball Championship match between Group II teams Croatia and Bahrain at the Cairo Stadium Sports Hall in the Egyptian capital on January 21, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Dabas férfi kézilabdacsapata szerződtette az olimpiai bronzérmes Zlatko Horvatot.

A dabasi klub szerdán honlapján közölte a 37 éves balkezes játékos érkezését, akit a súlyos sérülést szenvedett Fekete Bálint kiválása után igazolt le a csapat.

Horvat hazájában a rekordbajnok RK Zagrebnél kezdett kézilabdázni, és 26 éven át nem hagyta el a gárdát, mellyel 17 bajnoki és 17 kupagyőzelmet ért el, 2013-ban pedig a Seha-ligát is megnyerte.

Thierry Omeyer, a PSG legendás kapusa is jól ismeri:

A tapasztalt klasszis másfél éve távozott a horvát fővárosból és az utóbbi időszakban a Metalurg Szkopjét erősítette. A horvát válogatottban 182 mérkőzésen 565 gólt szerzett. A jobbátlövő a nemzeti együttessel a 2012-es, londoni olimpián lett harmadik, 2009-ben világbajnoki ezüst-, 2013-ban pedig bronzérmes lett, míg Európa-bajnokságon 2008-ban a második helyen zárt csapat tagja volt, valamint 2012-ben és 2016-ban bronzot nyert.

Mindent egy helyen az Eb-ről