Vágólapra másolva!
A Vasas 3-0-ra nyert Zágrábban szerdán a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszában, így már biztosan bejutott a négyes döntőbe.

A Vasast edző görög Jannisz Atanaszopulosz ezúttal több, megszokott kezdőjátékosát pihentette, ám együttesén ez az első szettben nem látszott: ugyan röplabdázói hibákat is elkövettek, összességében koncentrált játékkal kerültek előnybe.

A második játszma elejére is megmaradt a budapestiek lendülete, igaz, egy rövidzárlatot követően ötpontos előnyüket leadták és 10-9-re már a hazaiak vezettek. Atanaszopulosz cseréi azonban "bejöttek", a menet közben bevetett szlovák Mária Zernovic jó nyitássorozata pedig megalapozta a magyarok újabb részsikerét.

A harmadik etapra összeszedte magát a Mladost, amely a játékrész derekánál magabiztosnak tűnő, ötpontos előnyben volt. Ismét cserékkel frissített, majd az ukrán Julija Bojko jó szerváival fordított a Vasas, amely motivált játékkal, megérdemelten győzött.

A 75 perces összecsapás legjobba a Bojko volt 15 ponttal.

A Vasas 6/1-es győzelmi mutatóval, 18 szerzett ponttal az élen áll a hatcsapatos bajnokságban, és már biztosan bejutott a február 23-24-i, bécsi négyes döntőbe.

Eredmény:
HAOK Mladost Zagreb (horvát)-Vasas Óbuda 0-3 (-20, -16, -23)
a Vasas legeredményesebb játékosai: Bojko 15, Bannister 10

Mindent egy helyen az Eb-ről