Vágólapra másolva!
A németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon a korábbi olimpiai ezüstérmes Kökény Beatrix és a szintén második párbajtőrvívó, Imre Géza, valamint a két olimpiát is megjárt kapus, Fazekas Nándor fia is bemutatkozik a magyar válogatottban. A magyar Eb-keret tagja a Krakovszki ikerpár, legutóbb az Iváncsik család két tagja, Gergő és Tamás szerepelt címeres mezben világversenyen - írja a Magyar Nemzet.

Imre Bence és Fazekas Gergő is sportoló családba született

Kettejük közül Fazekasnak lehetett könnyebb a sportágválasztás, az édesapja, Fazekas Nándor 2004-ben és 2012-ben is tagja volt az olimpiai negyedik helyezett kézilabda-válogatottnak.

Fazekas Gergő lehet a magyar kéziválogatott nagy sztárja Forrás: Kovács Anikó, MKSZ

A felnőtt világversenyen idén bemutatkozó, a lengyel Orlen Wisla Plock fiatal játékosa, Fazekas Gergő lehet idővel Lékai Máté utóda a válogatottban az irányító poszton - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A serdülő-, az ifi- és a juniorválogatottban már hozzászokott a nemzeti csapatban uralkodó hangulathoz. Talán ennek tudom be, hogy mostanában ritkábban kérdez a válogatottságról" – mondta a lapnak Fazekas Nándor.

Az érintett hasonló álláspontot képvisel, már nem viszi haza a munkát.

"Apám többször hangsúlyozta, hogy élvezzem az Eb minden egyes pillanatát. Ezzel nem lesz gond, habár a miénk az Eb egyik legnehezebb négyese, halálcsoportba kerültünk

Izland, Szerbia és Montenegró mellé, de én nem vagyok az az ijedős típus. Címeres mezben miért kellene félnem? – vázolta a célokat az ifjabb Fazekas.

Imre Bence szintén idén debütál felnőtt-világversenyen. Az ő családi hátterével két sportág is adta magát: az édesanyja a Ferencváros irányítója, Kökény Beatrix a sydney-i olimpián ismerkedett meg a hozzá hasonlóan szintén ezüstérmes párbajtőrvívó Imre Gézával.

Imre Bence sem ijed meg a feladatoktól Forrás: Ladoczki Balázs

"Talán sokan azt hiszik, hogy nálunk éjjel-nappal erről van szó, de ez nem igaz.

Az utánpótlás-világversenyek előtt sem lihegtük túl a dolgot – mesélte a szélső, akinek a testvére, Imre Szofi is a labdával, és nem a fegyverrel kötött barátságot, ő a Ferencváros Érdnek kölcsönadott kapusa."

A magyar Eb-keret tagja a Krakovszki ikerpár

A győri születésű Krakovszki Bence és Zsolt az Iváncsik testvérpár után szerepelhet az Eb-n.

"Kiskoromban nem volt nehéz példaképet találni magunknak. Iváncsik Gergő és Tamás is győri.

Ha most kívánhatnék valamit, az lenne, hogy mi is olyan szintre jussunk el a testvéremmel, mint ők" – mondta a fejpánttal játszó 21 éves jobbszélső.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható.

Mindent egy helyen az Eb-ről