Vágólapra másolva!
Szombat délután a párizsi olimpiára készülő férfi kézilabda válogatott 41-27-re legyőzte a japán csapatot a Stuttgartban rendezett felkészülési mérkőzésén. A találkozó után a csapat egyik legrutinosabb játékosa, Lékai Máté és két gólig jutó Ancsin Gábor nyilatkozott az Origo kamerája előtt.

Chema Rodríguez együttese remek teljesítményt nyújtott, a mezőnyjátékosok visszarendeződése és védekezése rendkívül hatékony volt, így a félidőben már tíz góllal vezetett a magyar csapat. A második játékrészben kicsit visszaesett a színvonal, de ez annak is volt köszönhető, hogy a magyar csapat korán eldöntötte a meccset, így végül a két csapat tizedik egymás elleni mérkőzésén egy japán siker és egy döntetlen mellett immár megszületett a nyolcadik magyar győzelem. 

A találkozó után a magyar csapat egyik legrutinosabb játékosa, a 36 éves Lékai Máté és a a Ferencváros játékosa, Ancsin Gábor nyilatkozott az Origo kamerája előtt. 

Lékai elmondta, hogy nagyon komolyan vették a mérkőzést, szerették volna a saját játékukat játszani, ezért is lett ekkora a különbség a végén a két csapat között. Ancsin Gábor a felkészülés nehézségeiről beszélt, és elmondta, hogy a németek elleni pénteki vereség belerondított az elmúlt egy hónapban.

A magyarok múlt szombaton Győrben 29-25-re nyertek Szlovénia ellen, pénteken pedig Stuttgartban 33-29-re kikaptak Németországtól. Első olimpiai csoportmeccsükre jövő szombaton kerül sor Egyiptom ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!