Vágólapra másolva!
Csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a magyar bajnok Veszprém HC 32-31-re győzött a német Füchse Berlin vendégeként.

A veszprémiektől Gasper Marguc, a berliniektől Valter Chrintz hiányzott. A két csapat augusztus 24-én felkészülési mérkőzésen találkozott egymással, akkor a bakonyiak 41-32-re nyertek.

A kiegyenlített kezdés után négy perc alatt 5-0-s sorozatot produkáltak a németek, és ezzel 9-5-re elléptek. Xavier Pascual vezetőedző ingerült időkérése után sem javult jelentősen a Veszprém játéka, támadásban és védekezésben is sok volt a hiba. A 21. percben még 14-9 volt az állás, ezután azonban nagy fordulat következett: a Veszprém hatékony védekezésre alapozva gyors gólokat lőtt, egy 6-1-es szériával egyenlített, és a szünetben is döntetlen volt az állás.

A fordulás után a többet hibázó Füchse már nem tudta visszavenni a vezetést. A magyar bajnoki címvédő egy 6-2-es sorozattal ellépett, és bár egyszer még visszajött egy gólra a házigazda, Rodrigo Corrales védéseire alapozva egy 5-1-es sorozattal folytatta a meccset a - második félidőben sokkal pontosabban kézilabdázó - Veszprém. 

Rodrigo Corrales bravúrjaira nagy szüksége volt a Veszprémnek
Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

Bár hat perccel a vége előtt még öttel vezettek a bakonyiak, a Füchse némileg váratlanul egy 5-1-es szériával rukkolt elő, és csak azért nem tudott egyenlíteni, mert két másodperccel a vége előtt Lasse Andersson távoli lövését Rodrigo Corrales kivédte.

Nedim Remili 11, Ludovic Fabregas öt góllal, Rodrigo Corrales 17 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mathias Gidsel tízszer, Lasse Anderson hatszor talált be, Dejan Milosavljev ugyancsak 17 védéssel zárt.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Füchse Berlin (német)-Veszprém HC 31-32 (16-16)
lövések/gólok: 53/31, illetve 60/32
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 4 perc

A két csapat negyedik egymás elleni tétmérkőzésén egy döntetlen és egy vereség mellett másodszor győzött a Veszprém, amely egy hét múlva a Paris Saint-Germaint fogadja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!