Vágólapra másolva!
Goran Ivanisevic július 9-én már valóra váltotta élete legnagyobb álmát, amikor wimbledoni bajnok lett, de most újabb jelentős célokat tűzött ki maga elé: meg akarja nyerni a horvát teniszválogatottal a Davis Kupát, s legalább 1000 lejátszott mérkőzéssel a háta mögött szeretné befejezni pályafutását.

"Jó a csapatunk, s nagy boldogságot jelentene számunkra, ha kiemelkedő sikert érnénk el" - mondta a 30 éves játékos. Ivanisevic reményei nem teljesen megalapozatlanok, hiszen társa, a 22 éves Ivan Ljubicic a világranglisták legjobb 50 teniszezője (ATP Race: 40., hagyományos rangsor: 38.) közé tartozik. A DK-ban a németek ellen mutatkoznak be hazai pályán, majd az argentin-ausztrál párharc győztese következhet a legjobb nyolc között.

Az ATP Race 13. helyén álló Ivanisevic 1989-ben még a jugoszláv együttes tagjaként szerepelt először Davis Kupa-mérkőzésen, s az akkori elődöntő jelenti pályafutása legszebb csapatsikerét. A horvát válogatott 1993 óta egyszer sem nyert találkozót a Világcsoportban, sőt inkább az Euro-afrikai-zónában szerepelt.

A wimbledoni bajnok másik nagy álmához is jókora szerencse kell, hiszen a múlt heti szentpétervári tornán lépte csak át a 900-as határt. Ráadásul a Horvátországban nemzeti hősnek számító teniszezőt évek óta vállsérülés kínozza, de a sokak szerint egyetlen megoldást jelentő műtétre eddig nem került sor, s valószínűleg a jövőben is elmarad a radikális beavatkozás.

"Harmincéves vagyok, s operáció esetén több hónapot ki kellene hagynom. Amíg a gyógyszerek segítenek, addig semmi értelme nincs a műtétnek."

A francia L'Équipe-nek adott interjújában Ivanisevic arra is kitért, hogy miért nem lett soha világranglista-vezető.

"Édesapám azt hajtogatja: túlságosan kedves voltál ahhoz, hogy megszerezd az első helyet. Gazembernek kellett volna lenned a világranglista vezetéséhez."

Korábban:

Ivanisevic 2003-ig folytatja

Mindent egy helyen az Eb-ről