Vágólapra másolva!
A csoportjában azonos pontszámmal élen álló Kecskemét és a cseh Frydek asztalitenisz-csapatainak az összecsapásán a tét "csak" az volt, hogy ki kerüli el a Szuperliga döntőbe jutásért Európa egyik legjobb csapatát, a Niederösterreichet.

A Frydek sem gyenge csapat, hiszen ez évben Európa legerősebb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligájában is vitézkedik. Négy játékosukból három is előrébb van a világranglistán, mint az egyedüli világranglistás kecskeméti Demeter Lehel, aki százhatvanadik.

A párosok találkozóján mind a két kettősünk 3:0-ra nyert úgy, mintha a csehek még az öltözőben lettek volna. Demeter győzelmével már készülőben volt a nagy bravúr, ám Zoltán meccsén fordult a kocka, hiszen a legjobb cseh, Klasek (83.) óriási küzdelemben győzött ellene. Szabó csak megszorítani tudta Krcilt (143.), majd Somosi újabb, kiütéses győzelmével Olejnikkal (149.) szemben újból felcsillant a remény. Demeter és Krcil összecsapásán a cseh játékos a fontos pillanatokban jobban tudott koncentrálni a kissé szétszórtan játszó kecskeméti éljátékos ellen. Ezután a gyengébb napot kifogó Zoltán 3:1-es vereséget szenvedett Olejniktől.

Ekkor az ellenfél utolérte a Kecskemétet, 4:4 volt a mérkőzés állása. Ezután Szabó meggyőző játékkal verte Palkovskyt, de Somosinak nyernie kellett az utolsó összecsapáson a legjobb cseh, Klasek ellen ahhoz, hogy a csapat győzzön. Klasek nyerte az első két szettet, s már csak egy szett kellett volna a cseh játékosnak a sikerhez. De a közönség fütyülve, dudálva, tapssal fűszerezve fesztiváli hangulatot teremtett, s ütemes "Soma, Soma!" biztatással belehajszolta a győzelembe a nagyszerűen játszó és küzdő kecskeméti játékost, s így a vége 6:4 lett a mieink javára.

Ujhidy Tibor (szakosztályvezető): "A közönség egyszerűen fantasztikus volt. Olyan hangulatot teremtettek, amelyben nem lehetett elbuknunk. Kívánom minden kecskeméti csapatnak, hogy ilyen szurkolótábora legyen. Köszönjük a bizalmat, biztos vagyok benne, hogy rászolgáltunk. Somosi kivételével nem játszottak ugyan jól játékosaim, de egymásért, a csapatért küzdve a szparis szív megint csodát tett. Elsők lettünk a csoportunkban, s ezzel a győzelemmel felcsillant az esély arra, hogy a rájátszásban ismét beverekedjük magunkat a Szuperliga-döntőbe."

Klubcsapatok Szuperligája, férfiasztalitenisz-kupamérkőzés:
Kecskeméti Profitholding Spartacus - Frydek-Mistek(cseh) 6:4
A magyar csapatból győzött: Somosi 2, Demeter 1, Szabó 1 és a Somosi, Szabó, illetve a Demeter, Zoltán páros.

Korábban:

Boros és Boll nyert a TOP 12-n

Könyvajánlat:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!