Vágólapra másolva!
Vasárnap reggel hat tőrözőnőnk kezd a Eximbank-kupa egyéni Világkupa-verseny 64-es főtábláján. A kiemelt Mohamed Aida, Ujlaky Virginie, Varga Gabriella és Knapek Edina mellé a szombati selejtezőből Czeglédy Edina és Kreiss Fanny csatlakozott.

A Világkupa-sorozat budapesti versenyére végül 29 ország 121 tőrözőnője adta le a nevezését, és a mezőny erősségét mutatja, hogy a világranglista első húsz helyezettje közül tizenhat itt van. Eljött az olaszok két négyszeres olimpiai bajnoka, Valentina Vezzali és Giovanna Trillini is, akik az athéni egyéni döntőt egymással vívták, s négy éve a Sydneyben is aranyérmes Vezzali nyert. A 38 éves Trillini még 1992-ban, Barcelonában volt egyéni olimpiai bajnok.

Kiemeltként a mieink közül Mohamed Aida (4.), Ujlaky Virginie (11.), Varga Gabriella (12.) és Knapek Edina (15.) mentesült a selejtezők alól, de a Láng Sportcsarnokban szombaton így is további tizenkét hazai versenyző lépett pástra, hogy kiharcolja a főtáblára kerülést.

A csoportküzdelmek során csak Faragó Fruzsina (1 győzelem/5 asszó) esett ki, Volosinovszky Linda (4/6), Berta Adrienn (4/6), Nattán Sarolta (3/5), Gémesi Tekla (3/5), Kreiss Fanny (3/6), Czeglédy Edina (3/6), Jeszenszky Szilvia (2/6), Varga Katalin (2/6), Zsári Noémi (2/6), Horváth Andrea (2/6) és Fodor Eszter (1/5) az előzetes 128-as táblán folytathatta.

A főtáblára kerüléshez Horváthnak és Fodornak két-két, a többieknek egy-egy asszót kellett volna nyerniük. Horváth 11-10-re kikapott az osztrák Wilhelmitől, Fodor 15-14-re a Puerto Ricó-i Acostától, Jeszenszky pedig sérülés miatt kénytelen volt visszalépni, így három esélyünk hamar elszállt. Maradt még nyolc, és sajnos csak Czeglédy Edina és Kreiss Fanny tudott élni a magáéval. Czeglédy a japán Kavanisit győzte le 12-11-re, Kreiss pedig a kubai Campanilaót 15-13-ra

A többiek kikaptak: Volosinovszky az ausztrál Hallstól (4-15), Berta az orosz Lobincevától (5-15), Nattán a román Ghitától (7-15), Gémesi az osztrák Kleinbergertől (5-15), Varga a francia Genevois-tól (12-13), Zsáry pedig az ugyancsak francia Wuilleme-től (3-15).

A Láng Sportcsarnokban vasárnap 9 órakor kezdődnek a 64-es tábla asszói.

Mindent egy helyen az Eb-ről