Vágólapra másolva!

Khan simán elbírt a véres Barrerával

Marco Antonio Barrera súlyos fejsérülése miatt öt menet után leállították a mexikói bokszoló Amir Khan elleni mérkőzését, amelyet a pontozás alapján fölényesen nyert meg a 13 évvel fiatalabb brit ökölvívó.

Feszült hangulatban kezdődött az óriási érdeklődéssel várt szombat esti Amir Khan-Marco Antonio Barrera találkozó a manchesteri MEN Arénában. Khan gyorsasági fölénye szembetűnő volt, és már az első negyed elején többször keményen eltalálta riválisát. A felvonás közepén aztán fokozódtak a komoly fizikális hátrányban lévő Barrera gondjai, egy vétlen fejelést követően csúnyán felszakadt a homloka. Ömlött a vér a mexikóiból, és bár a szünetben mindent elkövettek a segédek, csak részben sikerült csillapítani a vérzést.

A következő menetek egy horrorfilmbe is beillettek volna, Barrera bal arcát teljesen ellepte a vér, ami nyilvánvalóan nagyon zavarta. Khan eközben parádézott, és gyors beugrásokkal gyűjtötte a találatokat a sok nagy csatát megélt harcos ellen. A ringorvos véleményét először a 4. menet közepén kérte ki a mérkőzésvezető, de rövid vizsgálat és alkudozás után folytatódhatott a küzdelem.

A szünetben elkeseredetten próbáltak minden lehetséges eszközt bevetni a mexikói sarokban, hogy valahogy mérsékeljék a vérzést, de szinte semmilyen eredménnyel nem jártak, és tovább folytatódott a nagy szívvel küzdő, de pár veszélyesnek induló ütésen kívül kevés értékelhetőt mutató Barrera szenvedése. Az ötödik felvonás után viszont már megszületett a döntést, és az orvos javaslatára nem engedték tovább a teljesen egyoldalú összecsapást, így a szabályok értelmében következett a pontozás.

A bírók egyhangúan (50:44, 50:44 és 50:45 arányban) Khant látták jobbnak, aki ezzel az értékes győzelemmel nem csak a WBO interkontinentális és a WBA nemzetközi bajnoki címét gyűjtötte be, de vélhetően hivatalos kihívói pozícióba is kerül könnyűsúlyban az előbbi szervezetnél.

A meccs után Barrera arról beszélt, nem érti, miért kellett több négy menetet bokszolnia a súlyos fejsérülését követően. "Az első menetben összefejeltünk és nagyon csúnya lett a seb a fejemen. Mindkét szemembe folyt a vér, ezért nem láttam semmit. A bírónak le kellett volna állítania az első menetben a meccset. Ha láttam volna a vértől, teljesen más meccs lett volna. Az ütéseit meg sem éreztem. Gyors volt a srác, de nem tudott kárt tenni bennem. Bolond voltam, hogy folytattam a meccset ilyen sérüléssel. Jól érzem magam, mert csak a sérüésem miatt vesztettem" - mondta a korábban három súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Barrera.

A manchesteri gála keretében rendezték meg azt a meccset is, amelynek már vb-öv is tétje volt: a WBO nagypehelysúlyú világbajnoki címéért kiírt mérkőzésen a Puero Ricó-i Roman Martinez a 4. menetben kiütötte a brit címvédő Nicky Cookot

forrás:www.profiboksz.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!