Federerre kemény sorsolás vár, Babos a 25. kiemeltként kezd

Roger Federer, tenisz
Roger Federer of Switzerland hits a return during a practice session ahead of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 12, 2017. / AFP PHOTO / PAUL CROCK / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Babos Tímea egyesben a 25. kiemeltként kezdi meg szereplését az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfőn elrajtoló főtáblás küzdelmeiben. A világranglistán 28. játékos élete második Grand Slam-tornájára készülhet kiemeltként, a tavalyi US Openen a 31. helyen rangsorolták a New York-i szervezők.

A nőknél a világelső és címvédő Angelique Kerber az első kiemelt, megelőzve a hatszoros AusOpen-bajnok Serena Williamst, Agnieszka Radwanskát, Simona Halepet, Karolina Pliskovát, Dominika Cibulkovát, Garbine Muguruzát, Szvetlana Kuznyecovát, Johanna Kontát és Carla Suarez Navarrót.

A férfiaknál a várakozásoknak megfelelően Andy Murray az első kiemelt a hatszoros bajnok Novak Djokovic, a wimbledoni döntős Milos Raonic, illetve Stan Wawrinka, Nisikori Kej, Gael Monfils, Marin Cilic, Dominic Thiem, Rafael Nadal és Tomas Berdych előtt.

Roger Federer Forrás: AFP/Paul Crock

A 17-szeres Grand Slam-győztes Roger Federert a 17. helyen emelték ki, ez azt jelenti, hogy a papírforma szerint a harmadik körben már top10-es ellenfelet kaphat.

"Ez nem a legjobb hír a számunkra. Rafa is a kilencedik kiemelt csak, azaz kettejükkel nagyon korán találkozhatunk. Játékosként ez keményen hangzik, de a szurkolóknak nagyon jó" – nyilatkozta Nisikori.

A melbourne-i Australian Open főtáblájának sorsolását pénteken tartják.

Mindent egy helyen az Eb-ről