Novotny Zoltán kapta a Knézy Jenő díjat

Novotny Zoltán Novotny Zoltán Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, sportújságíró. A hazai sportújságírás meghatározó alakja, 1966 óta sportriporter.
Novotny Zoltán Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, sportújságíró. A hazai sportújságírás meghatározó alakja, 1966 óta sportriporter.
Vágólapra másolva!
Március 15. alkalmából Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kitüntetéseket adott át a közmédia munkatársainak. A Knézy Jenő díjat a 79 éves Novotny Zoltán vehette át.

Novotny Zoltán a mai napig rendszeresen dolgozik a Kossuth rádió sportműsoraiban. Legutóbb Sopronban a női kosárlabda Euroliga egyik mérkőzésén találkoztam vele. A szombat délutáni rádiós Körkapcsolásokban is hallható a veterán kommentátor, aki pályafutása során 1968-2016 között valamennyi nyári olimpiáról a helyszínről jelentkezett.

Novotny Zoltán sportújságíró, miután átvette a Knézy Jenő-díjat a közmédia díjátadó ünnepségén a Márványteremben Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Novotny Zoltánról az Origo a 2016-os riói olimpia után készített nagyinterjút.

Nem üvöltöttem, ez tény

A Magyar Rádió Körkapcsolásának alapító tagja, akinek 2016-ban sem derogál elutazni egy Haladás-Gyirmót NB I-es focimeccsre. Tizenhárom nyári olimpiáról tudósított, de most úgy gondolja, hogy nem lesz tizennegyedik. Nála azonban ezt soha nem lehet tudni. A 76 éves Novotny Zoltán...

A kitüntetéséhez szívből gratulálunk!