Európa legszebb botanikus kertjének választották ezt a gyöngyszemet

botanikus, kert, dublin, írország, üvegház, növény, növényzet
DUBLIN, IRELAND - AUGUST 4, 2018: Wide Angle View of the interior of a glasshouse of The National Botanic Gardens in Dublin, Ireland in a sunny day with blue sky.
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Davi Costa/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
A nagy ír kikötővárostól három kilométeres körzetben található történelmi botanikus kertet Európa legjobbjának választották, megelőzve Olaszország, Franciaország és Svédország kertjeit.
Vágólapra másolva!

Az Accor Live Limitless szerint mindössze három kilométerre Dublin városközpontjától található a Nemzeti Botanikus Kert, amely természetközeli feltöltődést kínál a látogatóknak. 

Írország kertjei a világ minden tájáról származó több mint 15 000 növényfajtájáról és egész a 19. század elejére visszanyúló üvegüvegházairól híresek.

Míg a kerti teázók jelenleg karbantartási munkálatok miatt zárva tartanak, a látogatók továbbra is felfrissülhetnek a Courtyard kávézóban - írja a Mirror.

Az egyik látogató azt mondta: 

A Dublini Botanikus Kert abszolút gyöngyszem! Látogatásunk fantasztikus volt, kezdve a kényelmes parkolással, amely már a legelején stresszmentessé tette az élményt. Maga a kert hatalmas és gondosan karbantartott, derűs menekülés a város nyüzsgése elől.

"Lenyűgözött minket a növények sokfélesége és a szépen gondozott részek, amelyek mindegyikének megvan a maga egyedi varázsa. A hatalmas kert nagysága azt jelenti, hogy rengeteg felfedeznivaló van, számos ösvény vezet csodálatos felfedezésekhez minden sarkon. Tökéletes hely a természet szerelmesei számára és azoknak, akik békés környezetben szeretnének kikapcsolódni."

botanikus, kert, dublin, írország, üvegház, növény, növényzet
A dublini botanikus kert.
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Davi Costa/Shutterstock.  No use without permission. /

Vezetett túrák a kertekben naponta 5 euróért (nagyjából 2000 forint) vehetőek igénybe, de egész nyáron a számos eseménynek ad otthont a kert, beleértve a „Blissful Blooms – A Flower Lover's Tour”-t. A Blissful Blooms túra az élénk virágokat ünnepli, a résztvevők pedig élvezhetik a kert virágait, beleértve a cukorborsót és a napraforgót is, miközben megismerkednek a különböző növényfajokkal (szintén nagyjából 2000 forintnyi összegért cserébe). 

A gyerekek számára a nyári időszakban a kertekben számos gyermekprogramot, sőt táborokat is tartanak.

A látogatók számos sétát tehetnek a kertben, beleértve Szókratész – egy híres görög filozófus – szobrához. Az egyik kert a Sensory Garden, amely a Botanikus Kert munkatársainak és diákjainak önkéntes erőfeszítésével épült. 

A látogatókat arra biztatják, hogy minden érzékszervükkel, tapintással, hanggal, ízleléssel és szaglással valamint látással tapasztalják meg a növények közelségét.

A kerteket eredetileg 1795-ben alapította a Dublin Society, ma pedig a Közmunkahivatal tulajdonában vannak. A kertek egész évben nyitva tartanak, kivéve karácsony napját, és ami még jobb, a belépés teljesen ingyenes.

A kertek közelében található a Royal Canal Walk is, amely a csatorna mellett húzódik, és eléri a tengerbe ömlő Liffey folyót. A kertektől rövid sétára található a Tolka House gastropub is. Az 1756-ból származó Tolka House hagyományos kocsmai ételeket és szórakoztató rendezvények sorát kínálja.

Dublin közelsége miatt a Nemzeti Botanikus Kert tökéletes program arra, hogy elkerülje a belváros nyüzsgését.

botanikus, kert, dublin, írország, üvegház, növény, növényzet
Üvegház a dublini botanikus kertben.
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Nick Woodards/Shutterstock.  No use without permission. / 

Ha a városba utazik, Dublin nagyszerű múzeumoknak és élményeknek ad otthont, beleértve a magával ragadó Guinness-élményt, a Kilmainham Gaol Múzeumot, amely az a börtön , ahol sok ír politikai foglyot bebörtönöztek, megkínoztak vagy kivégeztek, valamint az Irish Museum of Modern Art-ot is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!