A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Morális kérdéseket vet fel Mike Tyson esetleges visszatérése

Mike Tyson v Danny Williams 5112569
Mike Tyson egy 2004-es meccsen
Vágólapra másolva!
Túlzás nélkül állítható, hogy mióta megjelent pár videó a korábbi világbajnok nehézsúlyú bokszolóról, Mike Tysonról, amint 53 évesen bejelenti, "visszatértem", mindenki Iron Mike-ról beszél.

Eddie Hearn a mérkőzésszervezők között az egyik legnagyobb névnek számít. Hearn szerint elsősorban morális kérdéseket vet fel, hagynak-e a ringbe lépni egy 53 éves, egykori klasszis sportolót.

A promóter a British Boxing Televisionnek nyilatkozott:

Kaptam már üzeneteket, hogy beszéljünk Mike visszatéréséről. Nagyon veszélyesnek tűnik a videók alapján. Láthatóan képes lenne visszatérni és sokaknak gondot okozni, de kérdés, hogy bátoríthatunk-e erre egy 53 éves sportembert, aki a valaha volt egyik legjobb. Van egy vonal, amit én már többször is átléptem, ez pedig valahol a sport tisztessége és a szórakoztatás között van. A mi dolgunk, hogy hozzuk a számokat a közvetítésekhez, de közben tartanunk kell magunkat bizonyos kötelezettségekhez is.

Mike Tyson egy 2004-es meccsen Forrás: Getty Images/AFP/2004 Getty Images/Clive Brunskill

Az 57 éves Evander Holyfield is bejelentette, hogy szívesen ringbe lép, ha jó ügyekhez tud pénzt gyűjteni. Tyson is elmondta, korábban szívesen bokszolna bemutatómeccseken.

A koronavírus-járvány közben többen már bedobták Carl Froch és Floyd Mayweather visszetérését. Hearn szerint ezeknek az akcióknak csak egy célja van, a pénzszerzés.

„A legendás bunyósok csak azt látják, hogy viszonylag jelentéktelen bokszolók komoly pénzeket keresnek, Tyson sem a hírnevét akarja növelni a visszatérésével, az jobban érdekli, mennyit kaphat érte" – mondta Hearn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!