Vágólapra másolva!
Valter Attila saját bevallása szerint jól sikerült három hét zárásához érkezett a vasárnap (ma) véget érő Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

"Elégedett vagyok. Fontos, hogy az ember elégedett legyen azzal, amit elért, és úgy gondolom, jól sikerült ez a három hét" - fogalmazott az MTI megkeresésére a CCC 22 éves magyar sportolója, aki először szerepel háromhetes körversenyen.

Valter a viadal előtt top tízes szakaszeredményt tűzött ki célként. Márpedig a Sestriere háromszori megmászását és több mint 3500 méter szintkülönbséget tartalmazó nehéz szombati hegyi befutós etapon kilencedikként ért célba. A szakaszon egészen a hajráig a rózsaszín trikós Wilco Kelderman csoportjában tekert, és végül olyan klasszis versenyzőket előzött meg, mint a négyszeres Grand Tour-győztes Vincenzo Nibali.

Valter Attila (jobbról a második) az aktuális rózsaszín trikóssal, Wilco Keldermannal tekert egy csoportban a szombati szakaszon Forrás: AFP/Luca Bettini

"Már Cesana Torineséből az első felfelére jónak éreztem a lábaimat, bár nehéz volt ott maradni a rózsaszín trikóssal. Az utolsó kilométeren szenvedtem is eléggé, hogy visszaérjek, és velük kezdjem a lejtmenetet. Ez végül sikerült, és ott egész jól ki tudtam pihenni magam" - fejtette ki a Tour de Hongrie-győztes Valter.

Hangsúlyozta, nem tudta, hogy a következőt kibírja-e, ugyanakkor abban már biztos volt, hogy ez "egy viszonylag jó eredmény" lesz. Kitért rá, eléggé a végén jött meg az önbizalma.

Közösségi oldalán Valter úgy fogalmazott a szakaszt követően:


Leírta, hogy nagy motiváció volt számára, amikor nagy nevek szakadtak le az emelkedőn, az pedig, hogy húsz nap után ilyen vetélytársakkal tudta felvenni a harcot, még határai feszegetése közben is további löketeket adott neki.

Valter Attila Forrás: twitter.com/CCCProTeam

Felidézte, a verseny előtt hallott egy mondást, amely szerint kétféle kerékpáros van: aki már ment háromhetest, és aki még nem. Mint írta, immár megérti ezt, hiszen egy Grand Tour semmilyen más viadalhoz sem hasonlítható.

"Akárhogy is fejezem be a versenyt, életem legnagyobb élményével gazdagodtam, és alig várom, hogy jövőre újra nekivágjak egy Grand Tournak, konkrétabb célokkal" - tekintett előre.

Valter a 27. helyről várja a 103. Giro d'Italia vasárnapi zárószakaszát, és 15.26-kor vág neki a 15,7 kilométeres milánói egyéni időfutamnak. Korábban egy magyar kerékpáros indult háromhetes körversenyen, a hétszeres Grand Tour-résztvevő Bodrogi László legjobb összetett eredménye a 2002-es Tour de France-on elért 62. pozíció volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!