Babos Tímea újabb győzelmével főtáblára jutott az Australian Openen

2019 US Open - Day 4 GettyImageRank2 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
Babos Tímea úgy érzi, ilyen körülmények között nem kellene versenyeket rendezni
Vágólapra másolva!
Babos Tímea bejutott az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open főtátblájára, miután a selejtező harmadik fordulójában három játszámában legyőzte a szlovák Anna Karolina Schmiedlovát.

A 27 éves teniszező az első szettet könnyedén, 6:2-re nyerte meg, és a második játszmában is brékelőnybe került. Azonban amikor 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott, elveszítette adogatását. A tie-breakben hamar elvett egy adogatópontot szlovák ellenfelétől, ám nem sikerült megőriznie azt. Schmiedlova 7-5-ös rövidítéssel egyenlített.

Babos Tímea kiváló játékkal vette a selejtezőt Forrás: AFP/Dominick Reuter

A döntő szettben Babos ellenfele első adogatását máris elvette, majd sorra hozta a saját szerváit, így 5:2-es vezetésénél Schmiedlova már a meccsben maradásért kellett, hogy adogasson. Babos azonban, ahogy a játszma elején úgy a végén is elvette ellenfele adogatását, és 2 óra 30 perces csatában megnyerte a mérkőzést.

Az év első Grand Slam-tornáját párosban 2018-ban és 2020-ban is megnyerő Babos az elmúlt nyolc alkalommal mindig ott lehetett egyéniben is a főtáblán.

Tenisz, Australian Open-selejtező, Dubai
női egyes, selejtező, 3. forduló
Babos Tímea – Anna Karolina Schmiedlova (szlovák) 6:2, 6:7 (5-7), 6:2

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!